Як керівники пропольських товариств обводять навколо пальця фундації Польщі

17 грудня 2020, 14:30
Власник сторінки
0
211

Кожного року керівники пропольських національно-культурних товариств Вінницького консульського округу беруть участь у реалізації значної кількості культурологічних та освітніх проектів, які фінансуються Польщею. Така активність лідерів полонійних структур Вінницької, Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей аж ніяк не пов’язана з любов’ю до своєї історичної Батьківщини та необхідністю збереження польської культури та традицій на Україні. Ця активність пов’язана з їх особистими меркантильними інтересами та любов’ю до польських злотих.

Більшість керівників польських національних товариств досить швидко зрозуміли, що якщо активно брати участь у реалізації різноманітних польських проектів, то можна забути про необхідність працювати, або мати чималий додатковий дохід, оскільки наївні поляки виділяють достатньо коштів на організацію культурних та освітніх заходів, які можна з легкістю привласнити.       

                Найпоширенішою схемою, якою користуються керівники польських товариств для привласнення іноземних грошей є т.зв. «метод відкатів». Вказаний метод полягає у тому, що підприємці надають керівникам товариств накладні за здійснені послуги під час реалізації польських проектів з завищеною ціною. Таким чином за завищеною ціною на папері «купляються» квіти та подарунки, орендуються приміщення для проведення заходів, оплачуються транспортні послуги, а накладні, як звітність про реалізацію освітнього або культурного проекту, надсилаються до фундацій Польщі. А «заощаджені» польські гроші осідають у кишені місцевих керівників польських товариств.

Давайте ближче познайомимося з окремими підприємницькими головами польських національних товариств. Наприклад, в м.Житомирі вказана схема відпрацьована до автоматизму головою Житомирської обласної Спілки поляків України, в мм. Вінниці та Бар Вінницької області керівниками польських національних товариств.

Про їхню «майстерність» у привласненні польських грошей та намаганнях отримати кошти від місцевих бюджетів в Україні розповімо після проведення журналістських розслідувань. Буде цікаво!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.