Сила кулаків як одиниця виміру віри

03 листопада 2020, 11:29
Власник сторінки
0
183

отец Виктор Хоменко и его деятельность

Проросійські політики, московські попи як «підприємці в рясах», «курсанти царського війська» і все це в невеличкому містечку Погребище на Вінничині…

Що ж насправді пов’язує носіїв ряси та поліцейської форми екс-начальника Погребищенської поліції Гавриша та великого прибічника монархізму на сучасний лад отця Віктора?.

Володимир Гавриш є людина віруюча, набожна. Він активно бореться за благополуччя становлення канонічного православия на території Погребищенського району, навіть після свого переведення до Липовця. Достименно не відомо, що є рушійною силою настільки стрімкого вооцерковлення Гавриша та його сімї. Замість розслідування злочинів на релігійному підґрунті, місцеве відділення поліції  під керівництвом Гавриша неодноразово «переконувало» місцевих підприємців і фермерів жертвувати кошти на благо релігійної громади о.Віктора,  так звану «патріотичну діяльність» його Православної школи десантників під знаменами царського війська. Не звертав увагу пан Володимир і на проблематичні питання становлення громад Православної церкви України, коли мало не з фізичним протистоянням прибічники о.Віктора під його чітким «руководством» перекривали доступ до культової споруди у с. Бабинці. Проте, варто звернути увагу і на самого духовного настоятеля парашутно-десантної школи.

О. Віктор протягом тривалого часу є еталоном співочої творчості священнослужителів, з благословення митрополита Іонафана одягає військову форму радянського зразка та співає про «веру вечну, веру славну, нашу веру православну»…не зволікає панотець і з фінансово-господарськими питаннями – активно наберає земельний та водний фонд на територіях Погребищенського та Оратівського районів Вінницької області, має грандіозні плани будівництва, зокрема, і переробних підприємств, ферми, продовження розведення риби та ін. Мабуть, виникає цілком логічне питання: «а звідки ж у нього на все це кошти…? Невже такі хороші пожертви від прихожан???». Відповідь на це зміг би надати лише сам о.Віктор, але нам вдалось привідкрити секрети стрімкого успіху настоятеля Храму Успіння Божої Матері м. Погребище.

Виявляється, у о. Віктора є сила силена меценатів, спонсорів, які не шкодують своїх фінансів (не завжди отриманих законною діяльністю) на розбудову канонічного православя в мальовничому куточку Вінничини. Серед таких слід виокремити головного мецената, ідейного засновника парашутно-десантної школи ім. Цесаревича Олексія грузина Олега Набієва. Думаю, завдяки сучасним можливостям Інтернет-ресурсів Вам, любі друзі, не складе труднощів глибше поцікавитись біографією донецького підприємця та депутата Набієва. Найцікавішим є факт того, що у вказаної особи й досі працюють підприємства на території Донецької області (зокрема, її окупованих частинах), він має звязки зі злочинним середовищем своїх грузинських земляків (Мамука), при цьому намагається забезпечити добробут для наших дітей-курсантів…

Ось така невеличка історія про становлення канонічного православя та окремих прибічників проросійських настроїв на Вінничині… висновки робіть самі.

 

 

Нейбайдужі читачі.

 

За материалами попередніх статей.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.