Ввезення пропагандистської російської літератути та відповідальність за такі дії

27 жовтня 2020, 21:47
Власник сторінки
0
24
Ввезення пропагандистської російської літератути та відповідальність за такі дії

Книжки містять символіку держави-агресора

Наприклад, дитяча книжка «Транспорт» серії «Развиваем малыша» презентує малюкам російський танк і комуністичну символіку - Україна заборонила ввозити три дитячі книжки з російською пропагандою Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення в країну з РФ з метою реалізації трьох дитячих книжок через пропаганду держави-агресора та комуністичного тоталітарного режиму і його символіки.

Держкомтелерадіо відмовило ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у ввезенні на територію України з метою розповсюдження трьох дитячих книжок російського видавництва «Азбука-Аттикус», які пропагують державу-агресора, комуністичний тоталітарний режим і його символіку.

Зокрема, не надано дозволу на ввезення з метою реалізації дитячої книжки «Транспорт» серії «Развиваем малыша», яка презентує малюкам російський танк і комуністичну символіку. В іншій книзі для маленьких читачів «Копилка бесценных знаний: Изобретения, факты, открытия» глава про перші супутники Землі та освоєння космічного простору за часів СРСР ілюструється державним прапором РФ, вводить в оману дітей і приписує державі-агресору чужі заслуги.

Крім того, книжка під назвою «А почему небо голубое?», яка також не отримала дозволу на ввезення, пропонує дітям пізнавати світ через призму реалій, міфів і символів держави-агресора. Окремі її сторінки присвячені великому опису російського державного прапора, який, за інтерпретацією авторів, символізує і благородство, і чесність, і мужність, і ще велику кількість чеснот.

Залом, починаючи 2017 року, Держкомтелерадіо видало 29 004 дозволи на ввезення видавничої продукції та надало 4 162 відмови у видачі дозволів.

Крім того, на виконання рішення РНБО України 2019 року Держкомтелерадіо призупинило на термін застосування санкцій видачу суб'єктам господарювання дозволів на ввезення видавничої продукції російських видавництв, що випускають друковану продукцію антиукраїнського змісту, а також зупинило на термін застосування санкцій дію 11 894 виданих раніше дозволів на ввезення 29 342 000 примірників видань.

Важливо нагадати, що з списком забороненої до ввезення та реалізації на території України літератури можна ознайомитися на офіційному сайті Держкомтелерадіо за посиланням: , розповсюдження ж такої продукції може містити ознаки злочинів, передбачених статтями:

-          109 «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»;

-          110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»;

-         300 «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію»;

-         та 436 «Пропаганда війни» Кримінального кодексу України, за які загрожує позбавлення волі на сторк від 2 до 15 років.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.