Вибори 2020 або Де блукає диджиталізація

27 жовтня 2020, 18:15
Власник сторінки
0
55
Вибори 2020 або Де блукає диджиталізація
Фото - Д. Баштового

Явка громадян, котрі взяли участь у виборах2020, за інформацією ЦВК, коливається у межах 37 відсотків. Але бюлетені друкували на стовідсоткову кількість - приблизно на 27,2 млн осіб

Орієнтована кількість виборців в Україні, за відкритою інформацією, становить 27,2 млн осіб. Кількість виборців у списках на виборчих дільницях ЦВК оцінила цьогоріч у 28,1 млн осіб, кількість виборчих дільниць — понад 29 тис. 

Тож на місцеві вибори 2020 було направлено цілі тонни, десятки, якщо не сотні тонн паперових документів. Але вони стали у нагоді лише для 37%.

Зіпсовані і всі невикористані бюлетені - це гроші на вітер. А на вибори, як писали ЗМІ, було закладено 2 млрд 252 млн 117 тис. 800 грн. 


Та крім дороговартісності виборів, що "переплюнули" в ціні вибори 2015 року, варто згадати про людей, які працюють цьогоріч на дільницях. 

На жаль, як тоді,так і тепер на багатьох дільницях ці люди змушені "жить" і часто - у нелюдських умовах. Хтось - до кінця підрахунку, а хтось - до фінальної здачі документів. Це факт. Так, комусь, може, пощастило, відзвітувати без черг і здати всю виборчу документацію, але в переважній більшості - ситуація "хелп".  

Сон на сходах, сон на стільцях, страшенні черги, сварки, клумки з бюлетенями - таких фото в Інтернеті зараз сила-силенна. Так було у 2015, така ж картина й на виборах -2020. 

Чи можуть змінити становище передові технології? Це питання виникає у багатьох. Особливо, коли заходить мова про "Державу в смартфоні". 

Маємо ж в країні ціле міністерство цифрової трансформації, а на виборах дивишся й думаєш: Святий Боже, де ж та диджиталізація блукає???
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.