Укрзалізниця витрачає мільйони гривень на юридичні послуги

06 жовтня 2020, 16:58
Власник сторінки
Журналист
0
373
Укрзалізниця витрачає мільйони гривень на юридичні послуги

Укрзалізниця витратила за 2020 рік більше 6.6 мільйонів гривень на юридичні послуги та продовжує оголошувати тендери.

1 червня 2020 року Укрзалізницею було оголошено закупівлю Послуг з юридичного консультування та юридичного представництва За ці послуги залізничники були готові віддати кругленьку суму, аж 3.6 мільйонів гривень.
Послуги полягають в залученні зовнішнього юридичного радника до підготовки процесу залучення зовнішньої позики з міжнародного ринку капіталу за рахунок розміщення облігацій участі у позиці (LPN) АТ "Укрзалізниця" та питань, пов'язаних з цим.
 За результатами тендеру було укладено договір з компанією Dechert LLP на суму 2.58 мільйонів гривень.
Але цього виявилося недостатньо 2 жовтня 2020 року філія "Центр сервісного забезпечення" оголосила переговорну процедуру закупівлі аналогічних послуг на 1.2 мільйони гривень. Замовник аргументує вибір процедури тим що "Виникла необхідність у закупівлі додаткових аналогічних робіт чи послуг у того самого учасника , що передбачені в основному договорі про закупівлю, який укладено за результатами проведення тендера та /або здійснюється протягом трьох років після укладення договору про закупівлю і загальну вартість таких робіт чи послуг не перевищує 50 відсотків ціни основного договору про закупівлю".
Вибір даної процедури закупівлі призводить до відсутності конкуренції та в подальшому заключні договору з конкретним постачальником .
Крім того слід зазначити, що Укрзалізницею в 2020 році було оголошено тендери на закупівлю юридичних послуг на загальну суму 19.9 мільйонів гривень та укладено договори на 6.6 мільйони гривень. Виникає справедливе запитання запитання, чому підприємство витрачає мільйони гривень на закупівлю юридичних послуг, хоча має профільний департамент?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Укрзалізниця,корупція,корупция,Укрзализныця,государственные закупки,державні закупівлі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.