Росія – «годівниця республік»

30 вересня 2020, 14:42
Власник сторінки
Критик
0
5424

Те, що Росія країна парадоксів всім вже давно відомо.

Як і той факт, що громадяни, які проживають на території РФ не менш парадоксальними. Все частіше і частіше на просторах Інтернету і звичайних ЗМІ ми знаходимо новини, ніби-то про те, що Захід «кинув» Україну, і те, що «Україна залишилася ні з чим». При цьому, найчастіше такі новини приходять до нас з російських новинних ресурсів, або ж з ресурсів, які ну ДУЖЕ лояльні до РФ. Так само, хочеться відзначити, що на цих же новинних ресурсах в величезній кількості присутні матеріали про те, що РФ всіляко підтримує «молоді республіки». Правда, пишуть, що підтримує тільки морально.

І тут мене осягає питання. А який власне посил даних повідомлень? Чого хоче домогтися куратор? Що він хоче побачити в результаті? Я довго ламала голову над цими питаннями, і, чесно кажучи, так і не прийшла до єдиного висновку. Але, я все більше схиляюся до того, що це не більше ніж банальна маніпуляція і перебріхування фактів.

Давайте самі на все подивимося і самі розсудимо. Теза перша – «Від України всі відвернулися». Я не буду сперечатися з автором цієї тези про його абсурдність. Адже, якщо вірити автору цієї тези і всім тим новинним продуктам, то Україна вже майже в міжнародній ізоляції. Але, дозвольте. Якщо Україна в «міжнародній ізоляції», то звідки в Україні, а саме на Донбасі, купа «найманців, солдатів НАТО, техніка НАТОвського зразка» і так далі і тому подібне. Я акцентую увагу на пунктах «солдати і техніка НАТО». Адже, якщо вірити ЗМІ Росії, то саме з «цим» щодня стикаються героїчні захисники «Русского мира» на Донбасі. І не тільки стикаються, але й героїчно їх знищують. Якщо від України всі відвернулися, то як пояснити факт наявності міжнародних навчань з передовими арміями світу?

Теза друга – «Росія Донбас не кинула». Тут жарт-промовка лізе на перед. Чи не кинула, так само як і не кинула Придністров'я, Абхазію, Південну Осетію. Але, про це трішки пізніше. Отже, Росія не кинула Донбас. Якщо вірити ОФІЦІЙНИМ представникам РФ, то ніякої, я підкреслю «НІЯКОЇ» допомоги, крім гуманітарних конвоїв на Донбас не йде. Ми вже мали можливість не раз упевнитися, що конвої приїжджають напівпорожні. Що не може не вказувати на популізм і чистої води маніпуляцію. Як і маніпуляція тим, що «росіяни своїх не кидають». Адже саме з такою ідеєю живуть люди на Донбасі вже більше п’яти років. Адже більше п’яти років, людям на Донбасі з телеекранів щодня твердять «Потрібно потерпіти. Російські своїх не кидають».

Але більше цього розчулюють мізерні спроби виставити Україну в чорному світлі від представників так званих "Л/ДНР". Там любителі покричати, що у них все добре і прекрасно. І взагалі, як вони могли цілих 23 роки терпіти перебування в Україні. Засобом маніпуляції все так же залишаються платіжки, іменовані в народі, як «комуналка». Мовляв, в «Л/ДНР» вони ну дуже низькі. Вони може і низькі, але звідки брати гроші, що б це все оплатити?

І взагалі, звідки в «бананових республіках» гроші. Тут два варіанти - або друкують фальшиві гроші і цими самими грошима наповнюють внутрішній ринок Росії. Або ж, за згодою уряду РФ, гроші ввозяться на Донбас. Все вливається в бездонну глотку Донбасу, який за чутками, перестав годувати Україну і почав годувати Росію. Нормально годує. Така «годівля» обходиться рядовим громадянам Росії близько 1 млрд. доларів США в рік. І потреби тільки ростуть.

Але ж і ввозять не так багато. Жити на широку ногу, як при Україні, не можна. Грошей ледве вистачає, щоб утриматися на плаву. Саме щоб оплатити ту міфічно низьку «комуналку». А на більш - пардон, немає грошей.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Украина,донбасс,ДНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.