Чому депутати Івано-Франківської облради не підтримали Тараса Мельника

05 червня 2020, 11:52
Власник сторінки
0
33

Депутати виступили категорично проти призначення нового генерального директора Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

Днями відбулося голосування щодо призначення нового генерального директора Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Проте депутати не підтримали кандидатуру Тараса Мельника, який подавався на посаду і виграв конкурс. Вони  висловили сумнів щодо прозорості конкурсу та вважають нового претендента креатурою Радислава Котурбаша, який управляв закладом 30 років.

В результаті голосування 21 депутат не підтримав рішення про затвердження Тараса Мельника на посаду генерального директора ОДКЛ. Серед тих, хто не голосував за його призначення - й голова облради Олександр Сич.

За словами депутатів, головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш боїться зміни керівництва, тому намагається зберегти свій вплив у медустанові завдяки наступнику, “своїй людині”, щоб не сісти за ґрати за корупцію у медзакладі. Адже раніше вже було повідомлено про  до зарплати персоналу відділення інтенсивної терапії.

Радислав Котурбаш 30 років очолював медзаклад. Як  дитячий анестезіолог, за заміну “вічного” головного лікаря працівники виступали раніше, але відкрито висловлюватися боялися. Тоді, за свідченнями медиків, звичним стали вимагання хабарів при прийнятті на роботу нових працівників та приниження колективу. Проте не тільки авторитарність керівника запамятають у цій установі, а й залякування і тиск на медпрацівників задля підтримки одного кандидата на посаду - Тараса Мельника.

Своєю чергою, Тарас Мельник 20 років обіймав посаду заступника гендиректора закладу - Радислава Котурбаша. А перед проведенням конкурсу Котурбаш написав заяву з проханням перевести його на посаду заступника медичного директора по поліклінічній роботі (директор поліклініки), щоб руками вигідного йому переможця і надалі керувати закладом.  

Крім того, є і свідчення упередженості конкурсної комісії, до якої увійшли двоє представників Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні - Любов Мазур, заступник головного лікаря Радислава Котурбаша, й завідувач нефрологічного відділення Оксана Дащенко. Користуючись отриманими повноваженнями, вони навмисно занизили бал іншим претендентам.

Тож, враховуючи те, що рішення про призначення Тараса Мельника генеральним директором ОДКЛ не було прийняте, є підстави для проведення повторного конкурсу на заміщення посади керівника та призначення в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» на період відсутності генерального директора.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.