Під час тестування можна заразитися COVID-19 , або черговий фейк про коронавіруc

26 травня 2020, 23:37
Власник сторінки
0
18
Під час тестування можна заразитися COVID-19 , або черговий фейк про коронавіруc

Разом з поширенням коронавірусу в світі, поширюється і фейкова та неправдива інформація про методи його лікування,спосіб поширення та й взагалі, ставиться під сумнів сам факт його існування.

Цього разу прихильники теорії змови запевняють, що саме тести на коронавірус і є переносниками інфекції та  закликають ні в якому разі їх не робити.

Фейк спростували журналісти фактчекінгового порталу «По той бік пандемії».

Не робіть тести – вони заражені! Насправді ні. Але, нажаль, такі коментарі та пости починають ставати трендом. Спочатку це викликало здивування та сміх, але найстрашнішим є те, що такі публікації пишуть реальні люди.

Зрозуміло, що одне лише тестування не допоможе у боротьбі з вірусом. Однак завдяки йому можна швидко виявити хворого та ізолювати його, для того, щоб він не заразив інших, здорових людей.

Незважаючи на все це,здоровий глузд має брати гору, адже, по-перше, своєчасне тестування дозволяє швидше виявити інфікованих, а ті в свою чергу, зможуть самоізолюватись і не поширювати вірус серед населення. У США, де впродовж останніх днів спостерігається найбільша кількість хворих, нещодавно розробили тести, які дозволяють визначити результат всього за 5 хвилин.

До прикладу у Львові тестують працівників сфери обслуговування – водіїв громадського транспорту, працівників служб доставки, ринків тощо. Завдяки цьому виявили хворих на COVID-19, які могли могли б стати причиною стрімкого поширення захворювання серед мешканців.

По-друге, тестування допомагає побачити реальну картину захворюваності та летальності, щодає змогу органам державної влади приймати рішення щодо карантинних обмежень та протиепідемічних заходів. Те, що зі збільшенням тестування збільшується кількість хворих, не означає, що зараження відбувається під час тестування, а лише свідчить про нові виявлені випадки. Вже загальновідомим є той факт, що носії вірусу можуть не мати симптомів.

Для того, щоб не вірити у подібні твердження, потрібно знати, як проводять тестування на коронавірус.

Існує два види тестів: експрес-тести та ПЛР-тестування. 

Для експрес-тесту на коронавірус спеціальними стерильними засобами береться венозна або капілярна кров. Його можуть проводити будь-які лікарні, однак він виявляє лише непрямі ознаки вірусу.

Другий вид тестування вважають більш точним, оскільки він працює з ДНК за допомогою Полімеразної ланцюгової реакції. Він потребує мазку з носа та гортані, який збирають сухими одноразовими зондами, а відібраний матеріал відправляють в лабораторію.

 Тому не існує жодних доказів заразності тестів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.