Епідемія коронавірусу накрила силові відомства України

06 квітня 2020, 11:06
Власник сторінки
0
39

Анонімний співробітник СБУ поділився інформацією про актуальну обстановку у Військово-медичному управлінні СБУ та заходи, що вживає служба щодо боротьби з епідемією корона вірусу. Враховуючи зростаючи

Анонімний співробітник СБУ поділився інформацією про актуальну обстановку у Військово-медичному управлінні СБУ та заходи, що вживає служба щодо боротьби з епідемією коронавірусу https://uk.tgstat.com/channel/@SBUmole/278.

"Всіх рішуче вітаю та хочу поділитися інформацією про епідемічну обстановку у наших лавах.

Цього тижня значна частина особового складу пішла на лікарняний з діагнозом ГРВІ, хтось, зрозуміло, у паніці симулює, більшість же дійсно погано себе почуває. Особисто мені відомі два випадки смерті співробітників похилого віку через запалення легень. Але ні про який коронавірус у медичному закладі, звичайно, не говорять, лікарняні виписують без розмов та скеровують лікуватися додому. Ця тема під негласною забороною.

Тепер безпосередньо про медуправління, якщо ніхто не був в курсі, цей структурний підрозділ з 2014 року знаходиться в стані клінічної смерті, ще шість років тому звідси почали масово розбігатися кваліфіковані фахівці, тому що у цивільному житті їм легше прожити, а хто зміг - виїхав за кордон. В цілому зараз там дуже бракує лікарів. Щодо обладнання - тут зовсім сумна ситуація, обладнання, зокрема апарати ШВЛ у центральному госпіталі, ще з часів "до здобуття незалежності", тестів ніяких немає та не передбачається, огляд у терапевта - це вимірювання температури та тиску, вдих-видих та додому з лікарняним листком. Наші аналітики вважають, що з таким темпом поширення хвороби та враховуючи вжиті заходи протягом місяця понад половини особового складу Служби буде так чи інакше виведені зі строю. Навіть уявити боюсь, чим це погрожує...Наскільки я розумію, в мінобороні ситуація схожа".

Висновок з цього доволі сумний. Враховуючи зростаючий темп поширення коронавірусу в Україні, а також приховування фактів масового зараження співробітників силових відомств, незабаром країна зіткнеться з проблемою, коли нікому буде забезпечувати безпеку громадян та підтримувати порядок на вулицях міст.

В цій непростій ситуації президенту Зеленському необхідно вживати термінові заходи, щоб забезпечити безпеку України та в першу чергу надати співробітникам все, що потрібне для виконання своїх обов'язків під час епідемії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Україна,коронавірус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.