PRO Коронавірус і корупцію на Рівненщині. Куди зникло 74 млн на боротьбу з ним.

31 березня 2020, 16:12
Власник сторінки
Політичний оглядач. Експерт
0
132
PRO Коронавірус і корупцію на Рівненщині. Куди зникло 74 млн на боротьбу з ним.
PRO Коронавірус і корупцію

Черговий корупційний скандал з розподілом бюджету у рівненській області. З 99 млн - всього 25, інші 60 мільйонів по округам депутатів, під чітким кураторством Голови ОДА та Голови обласної ради.

ВЕСНА ПРИЙШЛА І… Рівненські чиновники «роздерибанили» 74 мільйони із програми по боротьбі з коронавірусом. 

Минулого тижня на Рівненщині вибухнув черговий корупційний скандал. На сесії обласної ради частина депутатів, очевидно, на прохання керівництва обласної адміністрації, вирішили не фінансувати програму боротьби із епідемією коронавіруса, а кошти поділити між собою.

Програму із запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19 створило управління охорони здоров’я області, спільно із лікарями та профільними фахівцями. Для її виконання пропонувалось в терміновому порядку закуповувати апарати штучної вентиляції легенів, приводити до ладу інфекційні відділення по області, споряджати медичних працівників і жителів області засобами індивідаульного захисту, та закуповувати тести на перевірку зараження коронавірусом.

Друге пленарне засідання облради, на якому мав відбутися розподіл бюджету розвитку та резервного фонду перенесли із 18 березня на день раніше на 17.03.20р..

Чому терміново перенесли сесію на день раніше стає зрозуміло із протоколу засідання Кабінету міністрів, який вимагає всі гроші із об'єктів ДФРР,  соціального розвитку та резервного фонду спрямувати на боротьбу з коронавірусом.

Кошти в області по програмі ДФРР  було закладено –  99 млн.грн., з них направили на боротьбу з коронавірусом лише - 25 мільйонів, 74 мільйони розприділили на інші потреби.

Голова ОДА Віталій Коваль та його хрещений батько – голова облради Олександр Данильчук змогли переконати частину депутатів не розподіляти 60 мільйонів з резервного фонду області на програму боротьби із коронавірусом, а 29 мільйонів з яких розподілили на округи цих депутаті, в більшості випадків - це будівництво і ремонти доріг та комунального господарства.

Інші 30 мільйонів Департамент з питань будівництва і архітектури Рівненської ОДА 23 березня перерахував на рахунок ТОВ «ВВВ Монтаж».

Найцікавішим є те, що саме голова ОДА Віталій Коваль до свого призначення на посаду був директором ВВВ «Монтаж». Орієнтовно тоді ж Віталій Коваль перестав керувати ще одним підприємством ТОВ «Санако», яке очевидно, займається постачанням пального для ВВВ «Монтаж». Виконавчим директором ТОВ «Санако» Віталія Коваля був його хрещений батько – голова обласної ради Олександр Данильчук.

Підтвердженням безпосередньої причетності Віталія Коваля до фірми ТОВ «ВВВ Монтаж» і сьогодні є той факт, що отримувачем прибутку, тобто кінцевим бенефіціаром є Олексій Пустовіт, який нині працює штатним помічником голови Рівненської ОДА. До речі, до того, як Віталій Коваль очолив Рівненську ОДА, Олексій Пустовіт працював в його компанії «ВВВ Монтаж» на посаді помічника директора.

Загалом, за два останніх роки ВВВ «Монтаж, а тобто Віталій Коваль та Олександр Данильчук, освоїли майже 500 мільйонів гривень на ремонтах доріг області.

Такі дії з боку керівництва Рівненської області є прямим саботажем, рішень Кабінету Міністрів, Указів Президента Володимира Зеленського, а також мають ознаки корупції та посадових злочинів, і мають нести особисту відповідальність згідно діючого законодавства.

ВЕСНА ПРИЙШЛА, І...?

Олександр Куліковський

ГО «Громадський аудит»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція,корупция,Президент Украины,Коронавирус,Куліковський,корупція в Україні,Кабінет Міністрів,громадський діяч,Рівне,боротьба з корупцією,рівненщина,обласна рада,Рівненська область,коронавірус,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.