Останній оплот сепаратизму в Дніпрі – щотижнева, нібито, православна газета «МИР

10 лютого 2020, 15:07
Власник сторінки
0
75
Останній оплот сепаратизму в Дніпрі – щотижнева, нібито, православна газета «МИР

Останній оплот сепаратизму в Дніпрі – щотижнева, нібито, православна газета «МИР»

Східний форпост української незалежності. Так часто називають Дніпро перші особи держави, українські військовослужбовці, представники громадсько-політичних організацій проукраїнської спрямованості і світової спільноти.

Саме в цьому місті почали формувати добровольчі батальйони, будували систему логістики для АТО, якою зараз успішно користується вся Україна. За роки війни з агресором наша армія стала прикладом для інших держав, які так само, як і ми захищають свою країну від проявів сепаратизму і тероризму.

Здавалося б, Дніпро вистояв і захистив себе від анексії і тих бід, які ми бачимо в Криму і на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Однак в нашому місті, в глибокому тилу все ще живе змієголова гідра Російської Федерації.

Йдеться про діяльність газети «МИР» - посіпаки Кремля метою якої є посіяти розкол та заблокувати в Україні об'єднавчі процеси, пов'язані з отриманим «Томосом».

«Рупор Кремля» в Дніпрі під назвою «МИР» публікує на своїх сторінках викривлену, а часом і неправдиву інформацію, спрямовану проти нашої церкви і миру в Україні, таку що дискредитує нашу армію і патріотичні організації. Про релігію у ній йдеться вкрай мало. Основна мета газети - промивка «мізків» віруючим, які відвідують московські храми та сіяння міжнаціональної ворожнечі.

Хотілося б пройтися по персоналіях тих, хто працює в цьому виданні і завдяки кому, переносники «русского мира» продовжують «качати» ситуацію в місті на Дніпрі.

Головний редактор газети - Віктор Мачула. Людина, яка у захваті від «русского мира», проекту «Новоросія», відчайдушно підтримує анексію Криму, обожнює Путіна та патріарха Кирила. Мачула разом з дружиною Вірою Філіпповою та сином Станіславом Філіпповим є власниками ТОВ «Суворов», якому належить газета «Мир». Починаючи з «нульових», Мачула з митрополітом Дніпропетровським і Павлогорадським Іринеєм, спільно готували матеріали газети «МИР» формували її редакційну політику в інтересах Російської Федерації для закріплення у свідомості читачів образу нашої держави, як другорядної, колоніальної країни.

Здається невипадковим, що своє творіння ТОВ «Суворов», зазомбований «русским миром» Віктор Мачула назвав на честь російського імперіаліста Олександра Суворова, ім’я якого пов’язують з історичними подіями на Сході України, що використовують як аргумент для створення Російською Федерацією проекту «Новоросія» на українському Донбасі.

Взагалі у В. Мачули вся сім’я з дивацтвами. Чесно кажучи, про його дружину як про жінку просто промовчу, а от про сина скажу пару слів. Як кажуть про нього люди, саме Мачула став причиною психічних розладів у його сина Станіслава Філіппова (Мачула «молодший»). Не дивлячись, що він його усиновив після одруження із Вірою Філіпповою. Справжнє ім’я його – Кутумов Станістав Ігорович. Замість того, щоб дитина з малечку вбирала любов, у

тому числі до своєї Батьківщини та гордість за неї, отримувала необхідне для соціальної адаптації – виховання і освіту. Він день і ніч слухав фанатичні промови батька про православ'я, яке може існувати лише під егідою Московського патріархату, «хресні ходи», російських царів. Чи не це стало причиною його постійного обліку у відомому закладі на «Ігрені». Недаремно про нього склалася думка, як про людину з дивакуватою поведінкою, аномаліями мислення і, вибачте, проявами, бо, нажаль, так воно і є неадекватності. І звичайно ж, сина тато влаштував працювати до себе в газету, так як інше місце роботи для Мачули «молодшого» не так то легко і віднайти, а тут, у разі чого, на нього можна і всі гріхи списати, що з нього взяти.

«Сірим кардиналом» газети «Мир» в Дніпрі є Гена Лаврентьєв. У газеті він наче і не працює, перебуває у тіні, проте реально є ідейним натхненником нав’язливих ідей видання про заперечення всього українського. Частий гість на «хресних ходах», любить відвідувати Крим і Росію «постояти на колінах» за російські рублі від патріарха Кирила, вклонитись своїм «господарям», відзвітувати як нашкодив Україні та наобіцяти шкодити і надалі


Що цікаво, кращим другом і компаньйоном по візитах в окупований Крим і РФ є ніхто інший як колишній дніпровський журналіст і кінорежисер Борис Швець, який так само працює на газету «МИР». (Хоча, офіційно там влаштована лише його дружина Наталя Швець). Борю Швеця в Дніпрі журналістська спільнота називає «фанатиком» або «недоумкуватим», адже окрім «російсько-імперіалістичних» тем з ним і говорити нема про що.


Безсумнівно, нормальні люди не будуть працювати в подібному виданні. Росія підступний і небезпечний ворог, яка шукає для просування своїх хворих ідей в Україні таких же підходящих для цього маргіналів, дурників і фанатиків, які і працюють в газеті «МИР» під керівництвом Віктора Мачули.

Безсумнівно, «МИР» є інструментом у кострубатих руках російської пропаганди для розгойдування під псевдо-релігійними гаслами ситуації та підбурювання населення в нашій країні через відвертий сепаратизм на своїх сторінках.

Нажаль, у відкритій боротьбі за свою незалежність на фронті від відкритої агресії Російської Федерації, ми зовсім забули про ті замасковані погрози, які живуть серед нас і намагаються знищити з середини.

Чи встоїмо перед тими, хто не полишає надій повернути нашу країну на рабських умовах під крило так ними любимої Російської Імперії, чи зможемо розгледіти їх серед нас, як згаданих «псевдогероїв»? Залежить від нас. Шлях до свободи ніколи не був легким, але шлях поневолених завжди важчий.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: мир,сепаратисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.