Як «нові» податківці на «старих» схемах 500 мільйонів гривень заробляли…щомісяця

16 січня 2020, 14:38
Власник сторінки
0
15

Єдиний нажаль орган, який реально працює в цій державі (СБУ) викрив та припинив діяльність групи осіб з числа посадовців Державної податкової служби України

Як стало нам відомо з надійних джерел в Офісі Генерального Прокурора, між учасниками злочинної групи були чітко розподілені обов’язки по реалізації протиправних намірів. Так,  помічник Голови ДПС України Олександр Кондра ініціював призначення “своїх” людей на посади керівників територіальних управлінь ДПС, реєстрував їх в таємному «телеграм каналі», через який надсилав вказівки з приводу лобіювання інтересів конкретних «конвертаційних»  груп. Такий собі «діджиталізатор»…

Інший  помічник Голови ДПС України Юрій Криган, був куратором по контролю за ризиковими операціями та приймав рішення по блокуванню/розблокуванню податкових накладних.

Директор департаменту обслуговування платників ДФС Наталія Каленіченко безпосередньо вела перелік підприємств, які, до наявного часу, безперешкодно працювали у складі «конвертаційних»  груп. Заступник директора департаменту моніторингу ризикових операцій Дмитро Мішалов за вказівками Кригана безпосередньо здійснював блокування/розблокування податкових накладних підприємств «конвертаційно-транзитної» групи.

У ролі безпосереднього виконавця злочинних фінансових оборудок виступала Наталія Сердюк, заступник директора департаменту обслуговування платників, яка разом з спеціалістом в ІТ сфері П.Кузнецовим здійснювала втручання в автоматизовані системи ДФС з метою ручного коригування автоматизованих систем ризику. Важливу роль в “прикритті” злочинної діяльності посадовців ДПС відігравав колишній заступник директора департаменту розвитку ІТ-начальник управління забезпечення інформаційних процесів, а зараз фізична особа-підприємець Павло Кузнецов.

Він “раптово” виявився переможцем тендеру на суму 1,029 млн. грн. на надання послуг, пов’язаних з обслуговуванням баз даних ДФС, а саме наданню послуг з технічної допомоги адміністрування баз даних. До речі, Кузнецов “випадково” займає робочий кабінет на четвертому поверсі в адміністративному приміщенні ДФС.

На місцях до реалізації фінансових махінацій був залучений ряд керівників  регіональних органів ДПС. Це  в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Ірина Долозіна,   в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Донецькій області Людмила Паша,  в.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Василь Кресяк,  в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Львівський області Тарас Завада, в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Орест Вітик, Віталій Войтюк та Іван Левкін — обидва в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Київській області.

Саме при їх безпосередній участі в Донецькій, Львівській, Київській областях був створений протиправний механізм, спрямований на сприяння незаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ суб’єктам реального сектору економіки від підконтрольних фіктивно створених суб’єктів підприємницької діяльності (всього використовувалось понад 300), шляхом проведення безтоварних операцій та підміни номенклатури товарів/послуг.

До злочинної групи, також входили і колишні співробітники ДПС. Зокрема, Ігор Ялосовецький, колишній заступник директора Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення процесів оподаткування Державної податкової адміністрації України та Богдан Миськів (у 2003–2005 році був заступником директора департаменту автоматизації процесів оподаткування ДПАУ, у 2011 році – відповідальним за тендери Мінфіну по комп’ютеризації), а зараз, відповідно, засновник і директор підприємства ТОВ «Програміка».

Сподіваємось, що СБУ та Офіс Генерального Прокурора України доведуть справу до суду, а подібних кадрів перестануть призначати на відповідальні посади у Податковій службі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.