#ЗеЕфективність - сільгоспвиробники України досі не отримали кредити

02 січня 2020, 14:00
Власник сторінки
Громадський діяч, меценат, керівник ГО "Нова дія", голова Луганського обласного партосередку ВО "Батьківщина"
0
22
#ЗеЕфективність - сільгоспвиробники України досі не отримали кредити

#ЗеЕфективність - сільгоспвиробники України досі не отримали кредити від Українського державного фонду підтримки фермерських господарств (УДФПГ) (https://udf.gov.ua/fin2019)

Багато фермерів всієї країни кожного року через складний відбір виборюють безпроцентні кредити на розвиток власного виробництва. Для сільгоспвиробників Луганщини – кошти УДФПГ – це чи не єдине джерело залучення інвестицій. Кредит строком на 5 років видається на основі ретельного аналізу наданого фермерами бізнес-плану, під заставу, якою може бути лише особисте майно сільгоспвиробника. Тобто для залучення кредиту аграрії мають понести чималі витрати на оцінку власності, страхування, а також виконання інших умов.

Фонд стабільно видавав кошти навіть в часи Майдану, а от цього року вийшов збій. Крім того, не надійшла державна підтримка фермерським господарствам згідно Постановам Кабінету Міністрів України №106 () від 7 лютого 2018 р.  

Не можу стверджувати напевне, та ситуація має ознаки банального шантажу або ж помсти з боку чинної влади по відношенню до людей, які виступають проти їх бездумних законів про продаж землі. Або ж ми маємо справу із непрофесійними діями Мінекономрозвитку та Держказначейства. Чи може це такий план свідомого знищення українського фермерства, тобто людей, які знають справжню ціну землі, створюють робочі місця, забезпечують населення якісними продуктам та заважають розпродати її політикам, що діють не в інтересах України?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.