Вітчизняні військові розробки.

22 жовтня 2019, 09:45
Власник сторінки
0
86

Що показали та що покажуть.

У Києві стартувала XVI Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека». В її рамках презентують новий український бронетранспортер «Отаман-3», розроблений компанією «Практика» спільно з ДК “Укроборонпром” для потреб Збройних сил і морської піхоти України.

Зазначається, що бронетранспортер розроблений відповідно до новітніх вимог щодо захисту екіпажу і десантуа бронетранспортері встановлено семиступінчату автоматичну коробку передач, колісну формулу 6х6, спеціальну підвіску, з великим запасом по вантажопідйомності, двигун розташовано спереду, відсік десанту ззаду, а також він володіє високим рівнем балістичного і протимінного захисту.

Залежно від поставлених цілей, «Отаман-3» може нести різне озброєння і стати базою для самохідної артилерійської установки, автомобілів вогневої або мінометної підтримки, може бути командно-штабним або ремонтно-евакуаційним автомобілем, а також може пересуватися сушею та водою.

"Величезна та багатотонна – це основні її характеристики. Вона дійсно доволі крупна та важка. Що це означає? По-перше, вона важкаага “Отаман-3” – 23 т.), бо в неї доволі товста броня. Для сучасного бронетранспортера мінімально можливий рівень – це 4-й рівень по Stanag (відповідність стандартам НАТО, - ред.). Такий рівень можна досягнути, тільки використовуючи доволі товстий сталевий корпус і керамічні пластини. Тобто, по-перше, машина добре захищена" – розповів начальник відділу розвитку Сергій Вілков.

"Чому вона така висока? Тому що в неї є повноцінний протимінний захист. Якщо раніше для БТР протимінний захист вважався не обов'язковою властивістю, зараз БТР - це машина, яка потрапляє в бій. Старі машини мали лише довезти солдатів до лінії фронту, там їх висадити та поїхати назад. Сучасний БТР потрапляє на поле бою. Тому протимінний захист – це обов'язково", - наголосив Вілков.

Він пояснив, що "Отаман-3" має високу посадку, багатошарову підлогу та протимінний захист.

"Ця машина також має відповідну вогневу потужність. Тут поставлений український бойовий модуль "Парус" виробництва КБ "Морозова", - додав начальник відділу розвитку.

За словами розробників, машина розрахована на 10 воїнів десанту. Виготовлявся новий БТР з урахуванням багатьох побажань наших воїнів, які мають значний бойовий досвід. Насамперед, він розрахований для підрозділу морської піхоти. Цей БТР абсолютна новинка для нашого парку бронетехніки. У БТРі встановлено двигун європейського зразка - 11,9 л дизельний двигун від компанії Deutz. Силову установку, яка встановлена на «Отамані-3», мають деякі бойові машини Бундесверу. 

 В той же час, чернігівські науковці розпочали спеціальні випробування комплексу протитанкового керованого ракетного озброєння «Бар’єр-В» на вертольоті Мі-8МСБ-В. Випробування триватимуть близько місяця. Як вважають спеціалісти у нового ракетного озброєння великі перспективи. 

Це перша спроба замінити радянський комплекс керованого ракетного озброєння «Штурм-В» за рахунок зміни системи керування комплексом і заміни самої ракети. І система керування, і ракета – виробництва українських підприємств. Тобто це імпортозаміщення і технологічний крок уперед – розповів ТВО начальника науково-дослідного відділу випробувань пілотованих літальних апаратів ДНДІ ВС ОВТ Євген Рашевський.

Переваг нової зброї багато. Зокрема принцип наведення зовсім інший. У «Штурм-В» була радіокомандна лінія, зараз – лазерний канал керування з телевізійним і тепловізійним каналами – це забезпечує застосування як вдень, так і вночі. Також є елементи, що зменшують похибку системи керування.

Використання цього ПТРК стало можливим завдяки модулю ПМ-ЛКТ розроблений ДП НВК «Фотоприлад», що входить до складу комплексу 524Р, який встановлено на борту гелікоптера Мі-8МСБ-В та у перспективі може встановлюватись на гелікоптери Мі-2 та Мі-24.

Засновник Defence Blog Ділан Малясов на своїй сторінці у Facebook опублікував знімок з випробування гелікоптера типу Мі-8МСБ-В з оптико-електронним модулем для виявлення цілі та наведення ракети (ПМ-ЛКТ) під час стрільб керованою ракетою Р-2В протитанкового ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки та виробництва КБ «Луч».

Вже скоро багатотонна машина поїде на Схід України і буде боронити нашу землю разом з військовими, а «Бар’єр-В» буде прийнятий на озброєння української армії.

За матеріалами: armyinform.com.ua, www.unian.ua, espreso.tv, prm.ua, armyinform.com.ua, mil.in.ua, newch.tv

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: виставка,озброєння,ЗСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.