Особливий статус Донбасу запрацює після повернення контролю України над ОРДЛО

07 жовтня 2019, 17:53
Власник сторінки
0
23

Закон про особливий статус Донбасу запрацює після повернення контролю України над захопленою ділянкою кордону на сході України.

 Закон може вступити тільки після  проведення виборів на окупованих територіях згідно українського законодавства й після того, як їх визнає ОБСЄ. 

Про вказане заявив спікер Верховної Ради Дмитро Розумков.
"Ми дійсно розуміємо, що так званий закон про особливий статус тимчасово окупованої території закінчується цього року. Треба знайти новий механізм, новий закон. Президент говорив, що це буде публічна позиція. Він не буде писатися в Офісі президента, парламенті чи в закритому комітеті Верховної ради. Цей закон буде писатися разом з громадськістю", - заявив Розумков. 

Разумков наголосив, що вище згаданий документ не є законом про федералізацію. За його словами, аби ні в кого не було таких сумнівів, закон повинен розроблятися із залученням експертів, громадськості, Верховної Ради, Офісу президента, а також закордонних партнерів. 

"Таким чином, у цій дискусії ми отримаємо якісний законопроект, який буде розглянуто у Верховній раді України. Дискусія повинна бути в цьому питанні. Залишаючись у тих червоних лініях, ми зможемо розробити таке законодавство, яке зможе зберегти інтереси держави, і повернути території і людей ", - підсумував він.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.