Формула Штайнмаєра - що саме підписано Україною

03 жовтня 2019, 19:37
Власник сторінки
0
20

В мережі, після брифінгу Президента України Володимира Зеленського щодо погодження українською стороною тексту так званої "формули Штайнмаєра" поширюються повідомлення про зраду, повну капітуляцію...

Всі хто кричить троща клавіатуру про зраду навіть не розібрались про що ця формула говорить. А зводиться вона до одного - проведення виборів на окупованих територіях згідно з українським законодавством і під наглядом Організації з безпеки та співробітництва в Європі та до повного українського контролю над кордоном.

На відміну від "Мінського протоколу" 2014 року, під яким підписалися і представник України у ТКГ Леонід Кучма, і лідери проросійських бойовиків Захарченко з Плотницьким, нині згоду України на "формулу Штайнмаєра" оформили інакше: окремими особистими листами на адресу ОБСЄ від представника України та від "республік" про те, що вони погоджуються із імплементацією "формули".

Як зауважив Президент  — «Після проведення виборів, які відбудуться лише після виведення військових і за українським законодавством, а також якщо ОБСЄ їх визнає вільними – Україна надає особливий режим місцевого самоврядування територіям Донбасу, які на сьогодні є окупованими. При цьому Київ отримує повний контроль над кордоном»

І тільки після цього, буде розроблено новий закон про особливий статус Донбасу, який буде обговорено з суспільством і куди будуть включені основні положення "формули Штайнмаєра".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.