Скандал з щепленням у ЗСУ триває: солдати написали колективну скаргу

03 жовтня 2019, 17:03
Власник сторінки
0
62
Скандал з щепленням у ЗСУ триває: солдати написали колективну скаргу

Військовослужбовці 36 окремої бригади морської піхоти скаржаться на неякісні вакцини від дифтерії і правця.

Згідно відкритого листа бійців 1 батальйону цієї бригади в серпні 2019 року медики 61 військового госпіталю зробили щеплення АДП усьому особовому складу. Після цього у військовослужбовців спостерігалися численні побічні явища: слабкість, почервоніння на шкiрi, підвищення температури, крайня сонливість.

 За словами бійців, батальйон впродовж декількох днів був фактично не в змозі виконувати свої обов'язки.

 За інформацією Міністерства охорони здоров'я України термін придатності вакцин АДП, що знаходяться у розпорядженні міністерства, закінчився на початку 2019 року. А тієї кількості вакцин, яка є у приватних медичних установ, вистачає тільки на вакцинацію дітей і людей, що виїжджають за кордон в епідеміологічно небезпечні регіони.

 Судячи з усього, військовослужбовцям 36 обрмп були зроблені щеплення простроченими препаратами. Це несе серйозну загрозу їх життю та здоров'ю.

 Як мовиться у листі, командування частини не бажає розбиратися з цією проблемою. Тому морпехи звернулися до громадськості в надії притягнути увагу Міністерства оборони, військової прокуратури, СБУ і інших компетентних органів до цієї ситуації.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: вакцина,Україна,ЗСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.