СБУ викрила на систематичних хабарях посадовця харківського вишу

20 вересня 2019, 17:33
Власник сторінки
0
12

Директора центру по роботі з іноземними студентами одного з провідних харківських вищих навчальних закладів викрила на отриманні систематичних хабарів Служба безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили,  що посадовець організував протиправну схему вимагання та одержання  хабарів з іноземних студентів закладу. Зокрема, від студентки четвертого  курсу з північноафриканської країни, в якої  виникла академічна заборгованість, службовець вимагав тисячу доларів  США за «вирішення питання» та не відрахування з навчального закладу. До  протиправної діяльності службовець залучив посередника - громадянина  однієї з країн Близького Сходу.
У межах розпочатого кримінального  провадження співробітники СБУ задокументували одержання директором  центру першої половини неправомірної вигоди.
Після одержання другого  "траншу" в розмірі 500 доларів США правоохоронці затримали директора  центру та посередника в робочому кабінеті згідно зі  ст. 208  Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі вирішується  питання щодо повідомлення затриманим підозри у вчиненні злочину,  передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання  неправомірної вигоди), та обрання судом запобіжних заходів.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.
 Операція з викриття хабарника проводилася спільно зі слідчими  Національної поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої  прокуратури № 2.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.