У Рівному тендер в діагностичному центрі знову може відбутися з порушеннями

11 серпня 2019, 09:28
Власник сторінки
0
81
У Рівному тендер в діагностичному центрі знову може відбутися з порушеннями

Вже втретє, трохи менше ніж за рік, відбудеться спроба закупівлі цифрового рентгенодіагностичного апарату на три робочих місця для рівненського обласного діагностичного центру ім.Віктора Поліщука.

Наразі тут триває тендер на придбання медичного обладнання.

Вперше, відкритий тендер було проведено на початку грудня минулого року. Його переможцем стало столичне ТОВ Медгарант. Однак, наприкінці грудня результати тендеру відмінили. Офіційна причина - у звязку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі (відсутність фінансування).

Вдруге, аналогічний тендер було оголошено вже наприкінці січня цього року, а проведено у квітні 2019 - го. І знову переможцем стає ТОВ Медгарант”. Однак, 7-го травня, буквально за день до підписання договору із переможцем, тендерний комітет вже вдруге відміняє результати відкритих торгів. Цього разу у зв’язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

Як повідомили нам джерела в РОДЦ ім.В.Поліщука, на ці порушення звернули увагу представники Управління Західного офісу Держаудитслужби  в Рівненській області. Після чого, голова тендерного комітету, керівник медичного закладу Роман Шустик змушений був повторно провести розгляд тендерних пропозицій ТОВ “Медгарант” і ще одного учасника торгів ТОВ “Укрмедексперт”. Під час якого було виявлено невідповідності. А саме:

-          В пропозиції ТОВ “Медгарант у п.12.1 Медико-технічних вимог, а саме: Учасник пропонує параметри плівки 18*24 см., 20*25 см., 24*30 см., 35*35 см., 35*43см. (Замовник же вимагав 20*25 см., 25*30см., 35*35 см., 35*43 см.), що є порушенням вимог тендерної документації в розмірі 24*30 см (вимога – 25*30 см);

-          Учасником ТОВ Укрмедексперт на надано копії антикорупційної програми та копії наказу про призначення уповноваженого з антикорупційної програми юридичної особи, що свідчить про невідповідність пропозиції названого учасника вимогам встановленим у додатку №3 тендерної документації.

І ось, наразі вже відбувається третя спроба провести тендер для закупівлі цього дороговартісного (близько 15-ти мільйонів гривень) обладнання. У липні 2019 року було оголошено новий тендер на закупівлю цифрового рентгенодіагностичного апарату, а самі торги мають відбутися 20 серпня. Наразі триває етап прекваліфікації, на якому Замовник розглядає тендерні пропозиції Учасників і вирішує чи допускати їх до участі у тендері.

Й тут наразі починається найцікавіше. Адже учасники знову ті ж самі: ТОВ “Медгарант” та ТОВ Укрмедексперт”. І як розповідають члени тендерного комітету рівненського обласного діагностичного центру, у тендерній документації обох учасників присутні ті ж самі порушення, через які вже відмінили результати минулого тендеру.

Однак, незважаючи на очевидні факти керівництво медичної установи поспішає провести засідання тендерного комітету і знову допустити обох учасників до відкритих торгів.

Для чого? Щоб вже вкотре, у порушення законодавства провести тендер, в надії, що цього разу ніхто не зверне уваги на наявні порушення? Що це – професійна недбалість чи корупційна складова стане очевидним вже зовсім скоро.

Також відомо, що громадські організації стежать за перебігом цього тендеру і вже готують звернення до контролюючих органів аби запобігти порушенням законодавства при його проведенні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.