Мій рідний Новодністровськ

02 липня 2019, 18:58
Власник сторінки
журналістка
0
170
Мій рідний Новодністровськ
Ольга Кучурка

До Дня міста бажаю любимому Новодністровську енергії молодості та сталого розвитку

Кандидатка у народні депутати України, відома тележурналістка та громадська діячка Ольга Кучурка відома у громаді Новодністровська як молода, перспективна та жвава активістка, котра постійно працює над самовдосконаленням та заохочує до цього все своє коло спілкування. А це чимала група людей, котру Ольга вже об’єднала на своєму постійно вируючому майданчику у соцмережі. Шукаючи гострі соціальні питання, ця людина робить все можливе, щоб їх розв’язати, і власним прикладом підштовхує до цього оточуючих. Готуючи вітання із Днем міста, котре у Новодністровську святкуватимуть 7 липня, Ольга Кучурка, як завжди, пропонує землякам конструктивні та реально втілювані ідеї.

Святкування Дня міста – це не лише чергова дата пошукати привід для розваг, вийти у центр прогулятись та розважити дітей. Спільна для міської громади подія – це свого роду віха, точка зупинки для всіх, хто небайдужий до розвитку свого куточку Батьківщини, нагода проаналізувати, чим минулий рік відрізнявся від нинішнього та пошукати позитивні зміни. Молода жінка-політик вважає, що святкові дні – кращий час для подальших ініціатив, адже навіть дитина здатна задатись питанням – а чи побачимо ми цього разу щось нове та цікаве.

«Звісно, щоб мати нагоду розважатись, необхідно спочатку довго і ретельно працювати і створювати базу для відпочинку, а це завжди великі інвестиції грошей, часу та людських ресурсів. Тому, якщо ми справді любимо своє місто, ми повинні знайти можливості покращити його рекреаційні можливості, відбудувати нові об’єкти спортивно-розважального типу, шукати кошти для втілення цих ідей», – каже Ольга  Кучурка.

Новодністровськ та прилеглі райони вже мають, так би мовити, «стартовий капітал», який можна пропонувати інвесторам. Ця місцевість зберегла унікальні архітектурні пам’ятки, які можуть стати основою для залучення капіталу в розбудову туристично-розважальної мережі. «В нас є що показати людям, ми маємо всі можливості для того, щоб до нас приїздили гості з усієї України та інших держав. Якщо взяти цей ресурс у міцні господарські руки, повернути екологічний баланс і залучити фінансові вкладення, наш призабутий історичний край зможе засяяти новими гранями», – переконана активістка.

Історія власне Новодністровська є нетривалою, житлове поселення заснували тут у зв’язку із закладенням Дністровського гідровузла всього-то трохи більше 40 років тому. Місцевим жителям не звикати до того, що подібні проекти виростають буквально на очах, і молода активна громада Новодністровська із задоволенням підтримала б подальший розвиток свого міста. «Приємно бачити у День міста святкування, дружну патріотичну громаду, але бажаю також запропонувати від себе нові ініціативи, проекти будівництва, які також приваблювали туристів та були втіхою для нас самих», –  мріє молода активістка.

Працюючи журналісткою, Ольга Кучурка чудово розуміє, як важко насичене наше щоденне життя проблемами житлово-комунальної сфери, питанням зношеності інфраструктури, котрі рано чи пізно підійдуть до крайньої межі. Фахівці застерігають від наслідків байдужості до власного нерухомого ресурсу, котрий не є нескінченим, і останні події дуже добре це демонструють. Коли паводки змивають дамби, зсуви пошкоджують сотні метрів стратегічних доріг, коли наше власне «місто енергетиків» так «несподівано» стає місцем глобального потопу, це і є наслідком недбалості, недоопрацьованих питань безпеки та неефективного планування, як би ми не уникали цього методу. «Стихія не вирує просто так, в наш час соромно не убезпечити власний край від подібних явищ, адже ми маємо для цього всі можливості», – впевнена Ольга.

Пропонуючи на розсуд громадськості проекти туристичних маршрутів, будівництва власного аквапарку та мережі супутніх обслуговуючих об’єктів, Ольга Кучурка вважає за необхідне продовжити залучення великих інвестицій. Чудовою подією є те, що в Новодністровську з допомогою державних субвенцій беруться нарешті реконструювати вже наявний 25-метровий басейн, матиме своє спортивне поле зі штучним покриттям місцева гімназія, і це прекрасна нагода запропонувати більш сміливі та сучасні проекти. «Вважаю несправедливим, що для відвідання, наприклад, аквапарку нам треба везти своїх дітлахів десь у найближчі обласні центри. Наші діти так само заслуговують на найкраще дозвілля, і якщо ми маємо можливість будувати й розвивати край, у котрому живемо, треба робити все, що від нас залежить!», – каже молода політична діячка.

Нині у Новодністровську активно обговорюються перспективи міста, яке може стати ключовим в разі об’єднання Кельменецького та Сокирянського районів. Відтак теза про те, що Новодністровська об’єднана громада повинна стати успішною, прибутковою та розвинутою, все більше поширюється та наближається до реалізації. Все, що потрібно для цього, це дати можливість людям повірити у власні сили, здатність відстоювати місцеві ініціативи та працювати на благо свого краю. Фінансова сторона в наш час – не найбільша проблема, бо існує безліч джерел підтримки соціальних, спортивних та туристичних проектів, лишається тільки залучати до спільної праці активних та люблячих своє місто людей.

«З нагоди Дня міста вітаю свою любиму громаду Новодністровська, з якою мрію працювати і в подальші роки, а також бажаю містянам сил та енергії для активних змін, перебудови та оновлення нашого краю, щоб наше молоде місто відтворило давню славну крайову історію і відкрило для сусідів свої найкращі сторони», – каже Ольга Кучурка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.