"Віктор Дудін до чергового рейду на браконьєрів готовий"

06 червня 2019, 08:25
Власник сторінки
0
561
 Віктор Дудін до чергового рейду на браконьєрів готовий

Палкі борці з корупцією та банальне «АЛЕ»

Палкі борці з корупцією та банальне «АЛЕ»

 

«Ганебне» явище сучасного суспільства під назвою «корупція» підгодовує майже всіх - від чиновників, рядових посадовців та правоохоронців до так званих «борців» із корупцією.

На допомогу (а може всупереч) державним антикорупційним структурам, які останнім часом зростають як гриби після дощу, масово створюються громадські організації по боротьбі з цими ж державними структурами та їх окремими представниками. На перший погляд така активізація може бути пов’язана із запропонованою у квітні новим Президентом України ідеєю – «здай корупціонера – отримай 10% від грошей до бюджету».

Одне з таких громадських формувань під гучною назвою «Стоп корупції!» з’явилося і в Кропивницькому. За останній період своєї активності «антикорупціонери» спробували впровадити добру справу по боротьбі із найгострішими проблемами області – агрорейдерство та браконьєрство. Респект, як кажуть, і «уважуха»! Але, як завжди у всьому є своє «АЛЕ»! Про це і поговоримо…

Керівником місцевого осередку ГО «Стоп корупції» є мешканець Кіровоградщини Віктор Дудін. Проживаючи у Світловодську, який «славиться» процвітанням браконьєрства, Віктор Дудін налагодив дружні відносини із керівництвом Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області. АЛЕ, як виявилось, не заради громадської допомоги у боротьбі із незаконним виловом риби у Кременчуцькому водосховищі та і не для контролю за корумпованими діями керівництва екологічної інспекції, яке монополізовано «кришує» браконьєрство на підконтрольній їм території.

У співпраці із посадовцями обласної ДЕІ Віктор Дудін намагається монополізувати контроль над діяльністю браконьєрських груп, які здійснюють свій промисел в акваторії Світловодська та обкласти їх даниною із забезпеченням так званого «кришування». На даний час Віктор Дудін координує діяльність трьох найбільших браконьєрських груп Світловодська.

Як бачимо, все налагоджено. Рибка ловиться, промисел процвітає попри діям правоохоронців та «активним» рейдовим заходам екоінспекції.

І тут знову АЛЕ! Наприкінці квітня 2019 року Кіровоградрибохорона затримує на гарячому свояка Дудіна – одного із членів браконьєрської бригади під керівництвом місцевого ділка Андрія Білоуса на призвісько «Матня». В результаті, стосовно затриманого складено адмінпротокол за вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями та поліцією розпочато кримінальне провадження за ч.1, статті 249 КК України.

З вищевказаного зрозуміло, що дана ситуація почала виходити з під контролю «кришуючих». В наслідок цього, головний місцевий «антикорупціонер» В.Дудін приймає рішення «притопити» діяльність правоохоронних органів, використовуючи підконтрольне ГО «Стоп корупції». З цією метою, 30 травня активісти влаштували показовий пікет адмінбудівель обласних управлінь Рибохорони та, чомусь СБУ. Вказані державні структури, мабуть, заважають керівнику антикорупційної організації «очолити корупцію» у сфері регулювання рибальства.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,громада,громадянське суспільство,екологія,коррупционные схемы,екологічна криза,громадська організація,коррупционер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.