Поліське. Післячуття

22 квітня 2019, 14:40
Власник сторінки
0
42

Усі чули про Чорнобиль, ніхто не знає про Поліське.

Проста істина: усі чули про Чорнобиль, ніхто не знає про Поліське.
Про Поліське, де у 1986 році мешкало більше людей, ніж у Чорнобилі. Про Поліське, де 13 років люди жили і не знали про 10-кратне перевищення радіаційного фону. Поліське, яке зникло з мапи України у 1999 році.

 Історії останніх років Поліського і присвячений спільний проект Історія зниклого міста українського продакшену DocNoteFilms та студії аерозйомки Dronarium Україна.

Хроніка цих подій та досі незнаного злочину радянської влади щодо українців крилася у доповідях КДБ, які нещодавно були розсекречені.

“Керівник “Облсільськхімія” тов. Пасічник Г.Т., наголосив, що у Поліському районі земля містить великі концентрації стронцію та цезію, чим викликав невдоволення вчених, які намагалися пояснити присутнім, наявність стронцію ще до вибуху на ЧАЕС, але просто забули про це сказати…”

 Така забудькуватість призвела до різкого збільшення хворих на діабет і туберкульоз. У дітей, до всього, виникли хвороби щитовидної залози, а у молодих жінок різко змінилися менструальні цикли. Частині населення вдалося виїхати, інші — щодня дедалі більше труїлися. Смерть невідворотно наближалася.

 Усе це викриває Історія зниклого міста”.

 У межах проекту розроблена айдентика Поліського і сайт, відзнята унікальна документальна короткометражка “Поліське. Післячуття”. Унікальна вона тим, що кадри із забороненої для в’їзду території, ніби вихоплюють шматочки мозаїки загальної історії. Такого ефекту вдалося досягти завдяки новітній технології зйомки дронами з динамічними освітлювальними елементами. Це дозволило фактично “оживити тіні” Поліського. Як зазначили у Dronarium Україна:

“Ця технологія ще розвивається, але круто, що нам вдалося реалізувати проект — до нас такого майже ніхто не робив”.

 Презентація проекту відбудеться 24 квітня в Українському кризовому медіа-центрі об 11-30, а покази триватимуть 24-29 квітня у мережі кінотеатрів КП “Київкінофільм”. Також ознайомитись з проектом можна на сайті: http://theotherchornobyl.in.ua/

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Припять,Чорнобиль,Чорнобильська трагедія,Чорнобильська зона,полісся
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.