ЧИ ЗАХИСТИТЬ ДЕРЖАВА ЖУРНАЛІСТІВ?

15 квітня 2019, 20:14
Власник сторінки
Адвокат
0
48

8 квітня 2019 р. у Верховній раді зареєстрували Проект Закону №10205 про внесення змін до статті 345-1 Кримінального кодексу України щодо обставин, які обтяжують покарання.

Законопроект націлений на посилення захисту журналістів та їх сімей від погроз та насильства у зв’язку із здійсненням журналістами законної професійної діяльності.

Запропоновано внести зміни до 4 частини 345 статті Кримінального кодексу України і передбачити кримінальну відповідальність за погрозу вбивством, насильством, знищенням чи пошкодженням майна журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї, умисне заподіяння таким особам побоїв, легких, середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб або організованою групою.

Проектом передбачена відповідальність за вчинення таких дій позбавлення волі на строк від семи до чотирнадцяти років.

Отже, чекаємо на рішення щодо прийняття даного законопроекту!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Журналисты,законопроект,насилие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.