Поділ влади: Смешко - прем`єр, Зеленський - спікер, Порошенко - президент

02 квітня 2019, 17:02
Власник сторінки
журналіст
0
144

Як гамбургер може змінити історію України

Міський голова напросився на прийом до олігарха – потрібно було вирішити економічні питання. Цей трудоголік був такий зайнятий, що не встигав навіть перекусити. Щойно зайшов мер, як у кабінет олігарху принесли великий, на всю тарілку, гамбургер.

Сидить мер на невеличкому стільці, а на підвищені за розкішним столом олігарх наминає гамбургер і розмовляє з гостем. Той подумав, що його теж пригостять – аж слина потекла, але заклопотаний олігарх зі своїм холеричними характером забув запропонувати гостеві навіть чай.

Через кілька років мер став керівником великої фракції в парламенті, а олігарх – президентом країни. Цей великий гамбургер він ніяк не міг забути – сприйняв як особисту образу. І відтоді жодної співпраці між ними не було. Мер, закусивши вудила, відмовився навіть від посади прем’єра. Ще не відомо, як би розвивалася історія країни, якби не той злощасний гамбургер. Може, ставши керівником уряду, мер повернув би економіку в інше русло, об’єднав би всю Україну. Хто знає.

Але зараз, після першого туру президентських виборів, як ніколи, потрібно забути всі образи і об’єднати Україну. Святих нині нема, ми всі грішні. По-перше, припинити називати тих, по-іншому думає, дебілами і зрадниками. Результати голосування – це форма протесту.

По-друге, потрібно терміново зробити рішучі кроки для згуртування народу. Насамперед, розділити три гілки влади, бо таке враження, що один холеричний трудоголік намагався всім керувати.

Хто може нині об’єднати Україну? З врахування результатів президентських виборів владою треба поділитися. Один з компромісних варіантів виглядав би приблизно так: Ігор Смешко – прем’єр-міністр, Володимир Зеленський – спікер парламенту, Петро Порошенко Президент, який спрямує свою енергію на питання оборони та міжнародної політики, захисту прав громадян – і не більше.

Треба сідати за стіл переговорів і домовлятися. Ситуація 50 на 50, хоч букмекерські контори ставку роблять на Порошенка.

Як ніколи, нині потрібні плавні переміни, а не революції.

 ЗІК
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.