КОЛИШНІХ «РЕГІОНАЛІВ» НЕ БУВАЄ

12 лютого 2019, 10:36
Власник сторінки
Блогер
0
147

Колишній депутат місцевого рівня від «Партії Регіонів» Олександр Іванович Федько, ще до конкурсу на посаду генерального директора ДП «Ніжинський КХП» приймає вітання з перемогою.

Корупція в сучасній Україні - зрада і злочин, за які треба нести покарання перед суспільством та народом. Нещодавно завершився тривалий процес над «легітимним» президентом – Януковичем, однак його «послідовники» досі намагаються обікрасти звичайних українців.

Вони швидко адаптувалися до сучасних політичних сил, однак,
колишніх «регіоналів» - не буває.

Яскравим прикладом є претендент на посаду керівника одного з надважливих для економіки України підприємств – Ніжинського комбінату хлібопродуктів.

Так, колишній депутат місцевого рівня від «Партії Регіонів» Олександр Іванович Федько, ще до конкурсу на посаду генерального директора ДП «Ніжинський КХП» приймає вітання з перемогою. Як таке можливо?

Завдяки небайдужим співробітника підприємства стало відомо, що з початку січня 2019 року керівництво Ніжинським КХП здійснюється новим в.о. генерального директора - Федьком Олександром Івановичем, який до призначення навіть не був працівником цього підприємства.

При цьому, його призначення відбулося безпосередньо перед конкурсом, який має відбутися сьогодні, 12 лютого 2019 року.  

Спочатку мотивація Міністерства аграрної політики та продовольства України не була зрозуміла для працівників підприємства, але вже після першого робочого дня все стало більш ніж зрозуміло!

-  Прийшовши на підприємство, Федько О.І. відкрито вихвалявся, що був призначений на посаду в.о. генерального директора, тому що його "кришують у міністерстві" поважні люди, – повідомляють стурбовані працівники ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів».

Це не перша спроба Федька «керувати» державним підприємством.

За часів «режиму Януковича» він працював директором філіалу «Хлібна база №87»
того ж ДП «Ніжинський КХП».

Під час його керівництва підприємством планові показники з об’єму заготівель та росту виробництва не виконувались, стан технічної бази значно погіршився, накопичився податковий борг,  підприємство майже збанкрутувало, а Федько О. І. навпаки - заробив.

«Під час його керівництва неодноразово була недостача та факт псування зерна на складах.  Для підприємства ця людина зробила лише одну «корисну» річ – закупила зерносушарки СЗШ-20 за значно завищеною ціною, яка себе не виправдовує. Ця модель є дуже енергозбитковою та виробляє мало ресурсу. Крім того, під час сушки зерна 10-20% псується і викидається на смітник», «Він ніколи не приділяв належної уваги професійній підготовці персоналу», - розповідають колишні підлеглі Федька.

В результаті «успішної та плодотворної» роботи в якості керівника Філії, Федько О. І. побудував собі будинок у м. Бахмачі площею близько 200 кв. м. та купив нові автомобілі собі та родичам.

Після цього, Федько О. І. працював директором ТОВ «Прилуцьке ХПП» і на нього була відкрита кримінальна справа № 12015270210000587 по факту підробки документів та їх використання. Серед документів були виявлені фальсифіковані договори купівлі-продажу та складські квитанції.

Саме в період керівництва Федька О.І. активи ТОВ «Прилуцьке ХПП», а також СТОВ «Богданівське» були захоплені Андрієм Головачем – в минулому заступником міністра доходів та зборів - Олександра Клименко, який був головою податкової під час правління Азарова-Януковича та також був регіоналом.

При цьому, Федько О.І. отримує  нагороду -  декілька квартир в елітному житловому комплексі, що знаходиться в Київській області, які належали Андрію Головачу. І тут підлеглі розповідають, що навіть з ТОВ «Прилуцьке ХПП» Федька О.І. звільнили за крадіжку.

Як типовий «регіонал», Федько не сумлінно ставиться до дотримання законодавства України. Він не одноразово притягувався до адміністративної відповідальності за несплату податків, недотримання порядку ведення податкового обліку, порушення трудового законодавства.

На сьогоднішній день колектив ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» турбують результати конкурсу на заміщення посади генерального директора підприємства, який має відбутися 12 лютого 2019 року.

С першого робочого дня на посаді в.о. генерального директора Ніжинського КХП Федько вихваляється, що "вирішив" питання щодо свого працевлаштування. Також він неодноразово казав, що його "кришують у міністерстві" і в будь-якому випадку підтримають на конкурсі 12 лютого.

-  Перемога Федька в конкурсі   не є та не може бути законною. Чому? -  Бо він надав до Мінагрополітики конкурсну пропозицію, ІДЕНТИЧНУ до тієї, яка використовувалась кандидатом на заміщення посади керівника Полтавського КХП Гонтарем Ю.О. у 2015 році. Своєї Федько розробити просто не зміг, адже звик красти, а не працювати.»повідомляють працівники комбінату.

Вже до офіційної перемоги, Федько почав користуватися своїм посадовим становищем… «Нещодавно ми отримали рахунок з ресторану за банкет на десять осіб, який необхідно сплатити з рахунку ДП! Хіба ж так можна, коли існує багатомільйонна заборгованість із заробітної плати?» - стурбовано розповідає співробітник ДП «Ніжинський КХП».

Конкурс має відбутися 12 лютого, а Федько О.І. вже повідомив співробітників про свою перемогу та активно шукає квартиру в Ніжині, а також ще більш активно задовольняє власні потреби за рахунок підприємства.

Впізнаєте типовий «регіональский» підхід, прояв якого - злочин проти всього колективу державного підприємства та України вцілому?

Чи маємо ми шанс щось змінити, коли такі «Федьки» мають можливість так відверто та цинічно робити те, що їм та їхнім «кришам» заманеться? - Так, маємо. Але для цього не можна мовчати та терпіти корупцію.

Ні -  регіоналам, ні -  корупції, ні – Федькам.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,корупція,корупція в Україні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.