На Броварщині громада с. Погреби увійшла до складу помісної Православної Церкви

05 лютого 2019, 14:36
Власник сторінки
Патріот
0
32

.


В суботу, 02.02.2019 року громада села Погреби виявила бажання увійти до складу помісної Православної Церкви України. Це перша громада на Броварщині, яка зробила цей крок, на своїй сторінці депутат Верховної Ради Павло Різаненко.

За цей рік це вже друга спроба громади заявити про своє волевиявлення, оскільки першого разу були деякі процедурні питання. У своєму рішенні парафіяни виявилися одностайними. У зборах взяли участь 390 людей, 388 проголосували ЗА.

Єдина проблема, з якою інколи стикаються громади по всій Україні, – небажання деяких настоятелів розділити та прийняти рішення парафіян. У таких випадках призначається новий душпастир.

Усього на території Броварського району діє 62 православні релігійні організації (церкви), з яких до УПЦ КП відносились лише 13 конфесійних громад, - розповідає нардеп.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.