Ходять по квартирах, питають про родичів в Криму та оцінюють рівень бідності

24 січня 2019, 12:30
Власник сторінки
0
130

Агітатори під виглядом соцопитувань, питають за кого люди голосуватимуть, чи можна їх перетягти на свій бік, чи мають відносини з Кримом, та наскільки бідні по шкалі від злиднів до середнього класу

Раджу ВСІМ прочитати та взяти до уваги!

Обережно! Вибори! Звітую: передвиборча вакханалія розпочалася! Раджу не відчиняти нікому двері та застерегти своїх близьких та друзів! Я встигла пережити усі вибори, які вже були в Україні, але офіційно заявляю: такого трешу я ще не бачила.

Сьогодні була у бабусі, сидимо на кухні, дзвінок в двері. Бабця пішла відчиняти, чую розмову, виходжу за нею в коридор і бачу картину. В двері безцеремонно пхається нахабна жіночка, років десь за 40, в руках папка й ручка, в бабусі в руках вже якийсь аркуш.

Мене побачити мадам явно не очікувала, проте не розгубилася, й командирським тоном питає: «Хто ви одне одному та скільки людей проживає в оселі?». Вони, мовляв, проводять соцопитування і перепис. На моє питання – хто такі ці «вони», гостя щось нерозбірливо мимрить про якусь громадську організацію. Я кажу: «Чекайте, а покажіть якесь посвідчення. Чого це ми маємо Вам вірити на слово та відповідати на запитання», та застерігаю бабусю не відповідати, бо вона вже встигла сказати, що «це її онука Михайлина», й що більше ніхто не живе.

Все це жінка записала в свою папку. Перша думка, яка в мене з’явилася, це те, що маємо справу із квартирними шахраями, але виявилося все прозаїчніше. Далі я запитала, куди вона все пише, хай покаже, і щоб вона нормально пояснила, що то за організація, і навіщо вони проводять опитування. Дуже туманно жінка пояснила, що йде підготовка до виборів, і їх, нібито незалежна, але державна організація від Порошенка вивчає настрої населення.
 Незалежна, ага! Але вже коли я побачила ті списки, що вона заповнювала в папці – то бажання продовжувати діалог з нею геть відпало, тому я наполегливо попрохала її вийти з квартири і закрила двері зсередини. У списках, як видно на фото, перелік квартир за нашою адресою, кількість жильців у кожній, і дуже красномовні пункти: «За кого голосуватимуть», «Чи можна переконати інакше», «Рівень фінансового достатку». Ви лише подумайте! Хіба це налазить на голову? Тобто вони видивляються, чим і за скільки можна купити людей? До того ж – на кого розрахунок? Враховуючи, що прийшли вранці, у цей час можна застати вдома лише певну категорію громадян: переважно – пенсіонерів, мам з малюками та безробітних, тобто найбільш схильну до переконання частину суспільства.
Я чесно кажучи, до всіх кандидатів маю однаково негативне ставлення, але після такого візиту аж занудило: виборча команда президента має нас за тупе бидло. А далі буде...

До речі, анкета, яку вона всунула бабусі, відмітає будь-які сумніви щодо походження цього «опитування». Дуже каверзні там питання на «чи рильце в пушку». Не здивуюся, якщо ці бланки прямісінько з СБУ чи з поліції, бо організації, яка вказана на них, ГО «Українська думка» не зареєстровано, я перевірила.

Тому будьте пильні, не давайте себе обдурити, не відчиняйте двері таким от благодійникам і думайте головою! Правда, зараз Україні ТАК потрібні люди, які думають саме головою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: президент,кандидаты,вибори,агітація,соцопитування,брехуни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.