Гола Пристань. Освітянська корупція

01 листопада 2018, 09:11
Власник сторінки
0
39
Гола Пристань. Освітянська корупція
звільнення пані Чуприни у зв’язку із втратою права на державну службу…

А керівники Голопристанського району (одна з Іванівки, інший з Виноградівської ОТГ) продовжують керувати районом у дусі волюнтаризму

Голова Голопристанської РДА пані Т. Гасаненко 16 травня 2018 року видає розпорядження про звільнення Чуприни  Л. М. Хто така Л. Чуприна? Відома усьому району чиновниця (начальник районного відділу освіти), яка обіймала цю посаду двічі. Перший раз  - за часів губернатора Костяка та його одіозного ставлєніка пана Морєва.  Пішла з посади зі скандалом та корупційним шлейфом… Вдруге цю пані призначила на посаду нова очільниця району, депутат облради від Самопомочі пані Гасаненко. Призначила не дивлячись на протести освітян району  та поради людей, які казали чим це призначення закінчиться.. Але гонорова керівниця не слухала порад. Ось і маємо. 

Рішення суду по справі про адміністративне правопорушення та звільнення пані Чуприни у зв’язку із втратою права на державну службу…  Цікавий факт: В судовому засіданні пані Лідія вину у вчиненні даного правопорушення визнала повністю, щиро розкаялася.Це зазначено у рішенні суду. Перше рішення (Постанову) виніс Голопристанський районний суд Херсонської області 27.03.2018. Суд у своєму рішенні постановив:

Притягнути  екс-чиновницю відділу освіти, культури, молоді та спорту  Голопристанської РДА до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, наклавши на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Та стягнути з на користь держави судовий збір в сумі 352 (триста п’ятдесят дві) гривні 40 коп.

Пізніше пані Чуприна оскаржила рішення Голопристанського районного суду до Херсонского апеляційного суду. 29 липня 2018 року апеляційний суд виніс постанову  в якій було зазначено, що Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а постанову Голопристанського районного суду Херсонської області від 27 березня 2018 року без змін. 

Весь район сміється… А керівники Голопристанського району (одна з  Іванівки, інший з Виноградівської ОТГ) продовжують керувати районом у дусі волюнтаризму, особливо це стосується сфери освіти. Зрозуміло, що Голопристанський район такий малочисельний, що грамотних людей там мало. Тому і приходиться з рідних Олешок тягнути у Голу Пристань керівників.  Виноградівська ОТГ оголошує конкурси на посади директорів Виноградівської, Брилівської школи, а хлопців з Брилівки призначають керувати освітою в Гопристанському районі. Не зрозуміло, чому такі цінні кадри не ідуть працювати директорами на своїй батьківщині , а йдуть у невідомі Гопри. В мене тільки одне пояснення… 

Врємєнщикам, які керують сьогодні районом, потрібні свої люди на таких ключових посадах. Не дуже вони хочуть, щоб освітяни району знали, що там коїться з освітою в районі. Звісно, це мої особисті думки, які є моїм оціночним судженням. Цікаво, а новопризначеному керівнику відділу освіти це панство розповіло про те, як пішла з цієї посади його попередниця? А тим часом  у мешканців Голопристанщини  лише одне питання:КОЛИ ЗВІЛЬНЕННЯ?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Херсон,освіта,херсон новини,Українська освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.