Війна за владу в ОРДЛО

13 вересня 2018, 16:08
Власник сторінки
0
176

чому Кремль хоче впихнути недореспубліки назад до складу України ще до проведення виборів в Україні

З моменту ліквідації «ватажка ДНР» Захарченка в стосунках між російськими силовими структурами ФСБ і ГРУ наростає конфлікт. Повним ходом набирає обертів переворот, пов’язаний з переділом влади в «ДНР». Великі зміни пов’язані зі спробами куратора «республік» у Кремлі Владислава Суркова, представника ГРУ ГШ ЗС РФ, відстояти свої позиції в ОРДЛО.

Саме Сурков напочатках був автором проекту «Новоросія» і куратором Захарченка. Він інструктував недолідера «ДНР» щодо розвитку тези «об’єднання ДНР і ЛНР у великий Донбас». Хоча вже з 2014 року було зрозуміло, що ці два не визнані ніким злоякісні новоутворення не можуть існувати разом. Але Сурков усе ж сподівався, що його плани не зовсім провальні. Це виявилося не так. Після 4-х років безуспішних спроб повністю захопити південний схід України, проект «Новоросія» остаточно розвалився.

Не так давно під тиском «зелених чоловічків» — кадрових військовослужбовців прикордонних військ (ПВ) ФСБ РФ і приватної військової компанії («ПВК Вагнера»), відбулася зміна влади в «ЛНР». Колишнього «главу ЛНР» Плотницького, ще одну маріонетку Суркова, замінили на більш відповідну кандидатуру від ФСБ в особі Пасічника. Правда Плотницькому все ж вдалося уникнути долі Захарченка і вчасно втекти з грошима.

На окупованих територіях Донецької області все відбувається за тим же сценарієм, але вже в більш жорсткій формі. Одні, рятуючи свої шкури, біжать з невизнаних республік, як щури з тонучого корабля, а інших просто замінюють на більш угодних.

Як стало відомо, так званий віце-прем’єр, міністр доходів і зборів «ДНР» Олександр Тимофеєв (на прізвисько Ташкент), підлікувавшись в президентському номері в Донбас Палас, зі своєю свитою, радниками Захарченка — Олександром Казаковим і Олександром Пашиним (Сєвєр), прихопивши купу злодійських грошенят , втекли до Росії, нібито з метою безпеки.

Після тижня царювання Дмитра Трапезникова «генпрокуратура ДНР» визнала незаконним його призначення на посаду в.о. «глави ДНР». Усвідомивши, що «запахло смаженим» і він може повторити долю свого попередника, Трапезников зробив те ж саме, що і колишні міністри — покинув «республіку», привласнивши власність одного з найбільших підприємств в сфері АПК «ДНР» — ТОВ «Колос Д» на суму понад 850 млн рублів.

Слідом за цим «народна рада ДНР» розігнала усіх представників колишнього «уряду республіки».

Всі кадрові перестановки в «ДНР» стали спробою Суркова відстояти свої позиції і свою зону впливу на окупованих територіях, а також виправдатися перед «господарем Кремля» за свої провали в Великобританії і Сирії.


Сурков, щоб не програти чергову значиму партію ФСБ по Донбасу і поставити свою людину при «владі в республіці», знайшов свої лазівки в «конституції ДНР», і призначив вибори глави «ДНР» на 11 листопада 2018 року. До проведення виборів, для картинки псевдодержавності на тимчасову посаду т. в. о. голови «ДНР» була призначена «своя» людина в особі МММ-лохотронщики Дениса Пушиліна. Денис Володимирович раніше був відомий як спікер по Мінських переговорах. Не виключено, що його чекає така ж доля за відомим сценарієм, як і інших його попередників.

Для чого ж потрібен цей переворот Кремлю? Через призначення Пушиліна Дениса Володимировича влада Кремля буде намагатися впихнути ОРДЛО назад до складу України ще до проведення виборів в Україні. Розуміючи, що Донбас це — величезна територія з населенням понад 3 млн осіб, які пізніше можуть стати потенційними виборцями на українських виборах. Привабливі перспективи виборів президента в Україні дають можливість владі Кремля і їх кураторам поставити свого кандидата, за якого проголосує все населення Донбасу. І ось проблема захоплення України, згідно з «новим планом», розв’язана. Залишається тільки чекати продовження нових «ігор престолу» за сценарієм Кремля.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.