Нова Народна Конституція Тимошенко

28 серпня 2018, 11:38
Власник сторінки
Громадський діяч, меценат, керівник ГО "Нова дія", голова Луганського обласного партосередку ВО "Батьківщина"
0
144
Нова Народна Конституція Тимошенко

Нова Народна Конституція Тимошенко – це крок вперед і повернення народу влади над владою

Разом із секретарем Сватівської міської ради Дмитром Романенком долучилися до презентації концепту основного закону – Нової Народної Конституції, яку презентувала лідер «Батьківщини» Юля Тимошенко 24 серпня. Цілком підтримую все, що було озвучено, і причин для цього багато.

Перш за все, нам презентували не якісь загальні фрази, не чергову, пронизану популізмом та відсутністю економічного підґрунтя, промову. Ми побачили реальні пропозиції, сформовані за участю експертів, вчених, політиків, підприємців і, головне, покрокову стратегію втілення їх в життя. Кому цікаво, відео можна подивитися за посиланням - .

Дуже сподобався виступ правника-конституційника Віктора Шишкіна, котрий на прикладах показав, як влада порушувала Конституцію. Чому сьогодні за такі дії ніхто не відповідає? Тому що немає чіткого виконання Закону, бо влада має більше прав, ніж громадяни, які її обирають. На моє переконання, це не нормально.

Основна мета – це ще до чергових президентських виборів показати суспільству нову Конституцію, узгоджену із усією країною. І це, на мою думку, дуже сміливо, тому що влада фактично зобов’язується координувати свої дії із суспільством.

Україна пережила дві масштабні революції, які, нажаль, змінили лише олігархічні провладні клани на чолі, але не змінили систему, яка б не дозволяла цим кланам мати абсолютну владу. І тільки Тимошенко наразі вистачає сміливості та сил повернути народу України реальну владу над владою. Не на словах, як це пропонують деякі політики, а на ділі – через ухвалення Закону.

Друге, що я виділю, це те, що стратегію економічних змін насамперед мусить народити вітчизняна підприємницька спільнота. Не монополісти, не західні «спеціалісти», які будуть діяти у власних інтересах, щоб ми були слабкі порівняно з ними. Все це на прикладах у розрізі галузей дає розуміння, наскільки заможними мають бути українці, якби обирали владу, керуючись не емоціями, а розумом, аналізуючи програми та, головне, реальні вчинки тих, хто обіцяє нам чергові «покращення».

І третє – це створення інтернет-платформи для всенародного обговорення Конституції. Суспільний договір і нова Конституція не можуть більше творитися у кулуарах і за спинами людей. І для того, щоб кожен українець мав змогу висловитися, подати пропозиції, команда експерта Олексія Жмеренецького розробила унікальний для України інформаційний продукт, де кожен через інтернет-простір зможе долучитися до правок проекту Суспільного договору та концепту нової Конституції. Система має дві складові: масову – з простим інтерфейсом та для експертів і модераторів, які оброблятимуть контент з масової складової. Будь-який користувач зможе легалізуватися у цій системі через свій акаунт у Facebook. Ця платформа за словами Жмеренецького запрацює вже у вересні цього року.

Зазначу, що зараз багато політиків намагаються пропонувати своє бачення змін – кажуть те, що люди хочуть почути. І тут навіть не в тому річ, хто перший, хоча копія часто гірше оригіналу. Справа в тому, що пропаганда тих же Рабіновіча, Ляшка, Гриценка, Порошенка, Гройсмана та інших розрахована в багатьом лише на людей, які не думають системно. Мало запропонувати модель, треба ще мати команду, яка підтримає її на місцях, буде сміливо втілювати рішення, прийняті на рівні держави.

«Батьківщина» перемогла у всіх виборах в об’єднаних громадах, має найбільшу команду та найбільш цілісну структуру в Україні. Тому немає ніяких сумнівів в тому, що Юлія Тимошенко розуміє, про що говорить, та має впевненість в тих, хто буде допомагати їй втілювати в життя реальні зміни в країні.

Наводжу вам історичне фото зошита, на сторінках якому народжувався перший проект Акту про незалежність України. Відомий український політик Левко Лук’яненко формував його в сесійній залі майже на колінці, до нього вносились багаточисленні правки, і саме цей зошит потім переклали в Основний Закон. Зараз, через 27 років ми маємо новітні технології, які дозволять написати такий зошит всією країною, і Новий Закон зможе врахувати думку кожного.

Чекаю в коментарях багато бруду, проте сподіваюся і на конструктивні пропозиції від лідерів громадської думки Луганщини та інших регіонів країни. Ми зараз маємо змогу, якої не мали ніколи - пропонувати зміни, яких так прагнемо. Можливо, дехто не хоче цього, можливо, хтось чекає, що все зроблять інші, та я вважаю, що час брати відповідальність на себе. І разом працювати на користь своїй Батьківщині - Україні!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.