Жити по-новому. Як змінилось життя українців за останні роки?

02 серпня 2018, 21:16
Власник сторінки
0
1784

Державна служба статистики України опублікувала офіційні дані щодо соціально-економічного стану в Україні. Згідно даної оцінки, за останній рік життя українців покращилось. Чи так це насправді?

Чи так це насправді? Чи відчувають українці покращення?


Мабуть, більшість пересічних громадян скажуть “ні”. Покращення, яке можна спостерігати за  статистичними даними, насправді обумовлено різким спадом показників у минулому році. Порівнюючи із показниками попередніх періодів, ні про яке покращення не може йти й мови.


Більшість українців, на превеликий жаль, не відчуває себе захищеними й щасливими в своїй країні. А статистичні дані щодо еміграції досить прозоро це підтверджують.


В рейтингу британського аналітичного центру The Legatum Institute, який оцінює рівень життя в різних країнах світу, Україна посіла 112 місце із-поміж 149 держав. Країни оцінюють за 8 показниками: стан економіки, соціальної сфери, влади, підприємництва та інновацій, охорони здоров'я, освіти, особистої свободи громадян та їх безпека. Для порівняння: у 2013 році Україна посідала 64 місце. За 5 років ми втратили 48 позицій.

Як не дивно, найнижчу оцінку Україна отримала у сфері охорони здоров'я, втративши 24 позиції порівняно з минулим роком. Реформа відбулася не дарма. І звісно, ніхто із представників влади не буде коментувати якість проведеної реформи. Можуть лише зазначити під час передвиборчої кампанії, що реформу обіцяли - реформу зробили. А от чи призвела вона до позитивних змін в країні - неважливо.

На мою думку, Україні перш за все необхідно розірвати замкнуте коло, в якому кожні наступні представники влади починають роботу  із фрази “попередники такого накоїли, необхідно все докорінно змінити”. Створюють нові установи, запроваджують нові закони, проводять неефективні реформи. Може досить? Політики, що приходять до влади, мають нарешті взяти на себе відповідальність й нарешті почати працювати на якісний результат, а не на процес.

Я вважаю, що найкращим показником якісної роботи влади є щасливий народ. На жаль за результатами дослідження центру “Інститут Землі”, яке проводилось спільно з ООН в рамках глобальної ініціативи “Мережа рішень сталого розвитку” щодо спроможності держав забезпечити своїм громадянам щасливе життя, Україна посіла 132 місце з 155.

Це говорить про те, що у наших політиків попереду багато роботи. Адже в Україні є ціла низка проблем, які відчуває кожна людина, і саме їх вирішення дозволить країні поступово вийти на якісно новий рівень розвитку. Та лише у випадку наявності реальної політичної волі до цього.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,економіка України,українці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.