Захарченко заборонив випускати за межі "ДНР" боржників за комуналку

31 липня 2018, 11:41
Власник сторінки
Патріот
0
13

Комунальні послуги у терористичній республіці складають подекуди трошки менше, аніж може заробити людина.

Наприклад, у Шахтарську взимку людям приходили платіжки із сумою у 3 тисячі рублів за опалення при середній зарплаті у 5-7 тисяч. Взагалі по всій окупованій території у холодну пору року не економлять на вугіллі, якого у "ДНР" профіцит. Заради великих рахунків ватажки терористів наказували комунальникам опалювати житлові будинки так, щоб люди із відкритими вікнами сиділи.

Вода та електроенергія тягнули ще на півтори тисячі. То ж за умов сплати в окупаційну адміністрацію повної вартості послуг, люди залишаються взагалі без можливлсті купити собі навіть хліба.

Не дивно, що населення не платить, принаймні у повному обсязі, так? Втім, це тільки половина біди, вже три роки, як терористи проникають у будинки та квартири людей, що поїхали на вільну українську територію та не перераховують гроші за комунальні послуги через ідейні мотиви. Звісно, під це потрапляють не геть усі домівки, а лише елітні – розташовані у центрі великих міст чи ті, де зроблено крутий ремонт.

Зазвичай туди вдираються, складаючи протокол про те, що у квартирі нібито течуть труби, а комунальникам потрібно це виправити. Під "документами" ще й сусіди підписуються, мовляв, у нас навіть з протока капає, хоча насправді просто відмовити колаборнтам із автоматами ніхто не наважується. Через тиждень-другий у таких квартирах зазвичай вже живуть які-небудь російські офіцери.

Втім, наразі ситуація ще більш погіршилася. Чимало людей у "дирі", виживали за рахунок подвійних пенсій, отримуючи їх від України. Втім, високі ціни та величезна комуналка все ж не давали їм змоги оплачувати борги перед "республікою". Більшість з них через відсутність грошей платили частково, накопичуючи борги взимку та поступово зменшуючи їх у літній час. Але ж зараз отримати соцвиплати в Україні вони не можуть – вже кілька днів бойовики на блокпостах перевіряють людей на наявність боргів за комунальні послуги. Тих, хто винен "денеерії" хоча б копійку, розгортають. Як вийти з ситуації, мешканці окупованих територій поки що не знають, бо це ж замкнуте коло. Втім, є варіант: віддавати свої картки "Ощаду" тим, хто знімає та перевозить гроші, отримуючи за це відсоток від суми. Звісно, цим займаються "підприємці", яких кришують самі терористи.

Після отримання коштів місцевим доведеться віднести їх окупантам, щоб оплатити комуналку та мати можливість виїхати, щоб далі отримувати пенсійні виплати (попри заборону перевірок переселенців все ж контролюють та, якщо людини немає на місці тимчасової реєстрації, виплати анулюють приблизно на півроку).

А потім, як то кажуть, зима близько. То ж наша розвідка ще багато разів розповість про "незадоволення місцевих жителів владою окупантів".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.