Роман Скигар

12 липня 2018, 12:14
Власник сторінки
0
31
Роман Скигар

Чернівецький промінь

Свобода слова по-рідномістянськи

В Чернівцях, де кілька років місто паралізоване безглуздим і шкідливим протистоянням містечкових політиків, важко залишатися нейтральним. А журналістам, які надувають губи від значимості своєї «соціальної місії», а насправді обслуговують шкурні інтереси організованих не(злочинних) угрупувань Продана і Бурбака, залишатися осторонь від беззмістовних батлів своїх господарів – ознака професійної непридатності.

Великий шахматист, знаний барига Вася Продан колись вчасно переорієнтував свій бізнес, перестав робити ставку на продах трусів на Калинівському базарі і вклався в телевізійний бізнес. Прикупив задешево два телеканали, радіо та кілька помийних сайтів, які тепер стоять горою за інтереси «Рідного міста» і готові хаяти міського голови Олексія Каспрука навіть за те, що він в сесійній залі «неправильно» дихає одним повітрям із «захисниками простих людей».

А щоб бува не вийшло такого казусу як із ТВА, коли вусатий Забродський за борги мусив його продати, як він тепер каже, бурбаківській епідерсії, то Продан поставив на чолі своєї медіа імперії надійного пацана. І байдуже, що Рома Скигар в журналістиці мало петрає, головне – він в дошку свій, бо сімейні вузи тримають найміцніше. Якби дружина Скигара не була сестрою Оксани Продан, то вершиною його кар’єри було б два контейнери із трусами на «болоті». А так Роман став не просто найманим менеджером, а цілим держателем сімейного бізнесу. Для Чернівців і баричної культури це показник високого статусу!

Тому Скигар робитиме все, що скажуть і плюватиме на якісь там стандарти БіБіСі, якусь етику журналіста, незрозумілу збалансованість та інші непотрібні в політичній боротьбі речі.

Те як працює «Чернівецький промінь» мало чим відрізняється від кращих зразків «об’єктивного висвітлення» в стилі НТВ чи Раша тудей. Щоправда з невеликою поправкою на масштаби. Але інструменти ті ж самі – перекручування, брехня, нагнітання паніки. Чернівчани, які дивляться опромінені новини від Скигара і компанії дивуються як місто досі не зруйноване? Як можна виживати в місті, де кожного дня стається якась надзвичайна подія? Опромінені новинами Скигара кожного дня з нетерпінням чекають, коли ж команда супер-героїв ЗаПроданців нарешті здолає нарешті вселенське зло в особі Каспрука.

І все це прикривається помпезними заявами про свободу слова. Хоча ані діяльність Скигара, ані маніпуляції в проданівських ЗМІ нічого спільного зі свободою слова не мають. Сумно…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.