Миколаївський губернатор Савченко і смерть героя АТО льотчика Волошина.

07 квітня 2018, 18:50
Власник сторінки
0
126
Миколаївський губернатор Савченко і смерть героя АТО льотчика Волошина.
В.Волошин

У Миколаївській області знов скандал. На цей раз він пов'язаний з трагічною загибеллю чудового льотчика і просто хорошої людини Владислава Волошина.

Капітан Волошин у важкому 2014-му році зробив 33 бойових вильоти на штурмовику Су-25. Багато завдяки таким як він, російський агресор залишився там, де він залишається до цього часу. Але хіба сучасній Україні потрібні такі герої?

Москва в межах своєї проклятої «гібридної війни» вже тоді атакувала героя Владислава Волошина, і спробувала звинуватити його в тому, що він збив малайзійський «Боїнг» над Донбасом.

І хоча безглуздя такого звинувачення було повним, тим не менше, і Петро Порошенко, і вся влада в цілому ніяк не стала захищати героя.

Побувавши у вогняному небі над Донбасом, де він був збитий і цілі четверо діб після катапультування добирався до своїх, Владислав, будучи чесним і принциповим офіцером, став активно домагатися підвищення льотної підготовки та поліпшення бойової готовності. Однак це не сподобалося генералам в Києві, і вони змусили льотчика-героя звільнитися з ВСУ.

Владислав був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, та громадською відзнакою «Народний герой України».

Колишні товариші описують свого друга як людину з підвищеним почуттям справедливості. Після звільнення Волошин розповідав про безліч проблем українських льотчиків: низькі зарплати, відсутність обмундирування, хамство і грубість керівництва.


У ЗМІ країни-агресора вже з'явилися численні публікації про те, що загибель Волошина – це спроба «київських нацистів» приховати сліди злочину, пов'язаного з загибеллю малазійського «Боїнга». Але що візьмеш з кремлівської пропаганди?

Насправді ж, як кажуть в Миколаєві, покійний просто не захотів брати участь у злочинних схемах обласного керівництва.

В кінці минулого року миколаївський губернатор Олексій Савченко вирішив змінити директора місцевого аеропорту Михайла Галайко, який раніше був пов'язаний з багатьма корупційними схемами з відмиванням грошових коштів, що направляються на розвиток підприємства, однак потім відмовився від таких дій. На його місце Савченко вирішив поставити заступника директора аеропорту Владислава Волошина, колишнього військового льотчика.

26 грудня на дні народженні в Волошина, Савченко особисто завів розмову з Галайко і сказав тому, що треба «для початку» занести 1 млн. грн., щоб з ним продовжили контракт.

Галайко попросив свого брата, дуже «солідну людину» зі Львова, допомогти, і той привіз необхідну суму.

А сам Савченко звернувся до начальника міліції, та повідомив, що йому пропонують хабар і попросив затримати хабародавця «на гарячому».

Галайко затримали, але в особі героя АТО Владислава Волошина Савченко отримав категоричного противника участі в корупційних схемах.

I ось у минулий понеділок з'явилися повідомлення про тиск мiсцевих чиновників на колишнього льотчика. Представники адміністрації Миколаївської області змушували Владислава Волошина підписати акти виконаних робіт на ремонт КП «Миколаївський міжнародний аеропорт», який розпочався в минулому році, заявила заступник гендиректора з розвитку аеропорту в Миколаєві Аліна Коротич.

За її словами, Волошин не погоджувався підписувати документи. «Були якісь переговори з облдержадміністрацією щодо підписання акту виконаних робіт щодо терміналу. Тих робіт, які вже були виконані. Але тендеру фактично не було. Він був скасований. Тому це незаконно, і він не погоджувався», – розповіла вона.

А журналіст Андрій Лохматов опублікував одну з останніх листувань Волошина, в якій він говорить про тиск з боку губернатора Олексія Савченка, про бажання покинути аеропорт і навіть про намір покінчити з собою. «Я його не боюся. Дітей без батька не хочеться залишати, але суїцидальні думки мене не покидають», – йдеться в листуванні.

Про самогубство 29-річного Волошина стало відомо 18 березня. Поряд з його тілом було виявлено бойовий пістолет Макарова без номера.

Льотчик-герой Владислав Волошин нічого не боявся в повітрі, але виявився беззахисним перед корупцією і злодійством в органах влади Миколаївської області. Поки не відомо, застрелився він сам або йому в цьому допомогли, але ясно, що його смерть грає на руку губернатору Миколаївської області Олексію Савченка, який зможе після цього поставити на посаду директора аеропорту людину, який стане справно брати участь у злочинних схемах відмивання грошей...

Слава героям! Слава льотчику-герою Владиславу Волошину! Він не здався в повітрі, і не здався на землі... Пам'ять про нього буде вічно жити в серцях його бойових побратимів.

Герої не вмирають!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Николаев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.