Чому навчають російські автори українських школярів? Запит до МОНу!

19 березня 2018, 13:43
Власник сторінки
журналист
0
119
Чому навчають російські автори українських школярів?  Запит до МОНу!
Ілюстрація в українському шкільному підручнику для 9 класу

Якими будуть нові підручники для 1, 5 та 10 класів, на які цього року Держава планує виділити небувалу суму - 808 млн. грн.?


Якими будуть нові підручники для 1, 5 та 10 класів, на які цього року Держава планує виділити небувалу суму  - 808 млн. грн.? Над цим питанням сьогодні працюють автори, видавці, експерти, а згодом долучаться і педагоги. Серед претендентів на отримання грифу МОН на тиражування фігурує відоме сумнозвісне  ТОВ "ТО "Соняшник" та його підручник з Біології для 10 класу від авторського колективу на чолі з педагогом Русланом Шаламовим.

Нагадаємо вам, що ТОВ "Соняшник" прославився в Україні та сусідній недружній країні природознавчим конкурсом "Геліантус". На проведенні "Геліантусу" Шаламов та його російські колеги Кіровський центр обдарованих школярів з 2010 року в незаконний спосіб заробляють гроші на українських дітях. А підтримку проекту Шаламова & Сo здійснює МОН, адже надсилає в українські школи листи з рекомендацією прийняти участь у події.  

Як виявилось, минулого року міцні зв'язки з Міністерством дозволили керівнику "Соняшника" вийти на новий рівень та представити на державний конкурс свій перший підручник з Біології для 9 класу. На диво, не зважаючи на безліч зауважень та застережень з боку експертів підручник Шаламова отримав Гриф МОН та Держзамовлення на видання 73 500 примірників.

Ось цікаво, що каже про підручник Шаламова в одному зі своїх коментарів у ЗМІ експерт, завідувач лабораторії біології та екології КВНЗ Вінницької академії неперервної освіти  Галина Опаренюк - "У біології "Соняшника" дійсно було дуже багато помилок та неузгодженостей на першому етапі експертизи, на які я вказала авторам. Хоча, чому ми маємо говорити про книгу, яка вже отримала гриф МОН та надрукована", зазначила експерт.

 

Але головне те, що текст у підручнику Шаламова дуже схожий на російський, який потім, звісно, переклали українською. І навіть не тому, що він був створений російсько-українським колективом, до якого увійшов Путінський степендиат та викладач Державного московського обласного університету Георгій Носов. А тому, що тематика завдань у підручнику ТОВ "ТО "Соняшник", як то кажуть, ну дуже проросійська. Автори підручника пропагують навчання в російських вишах, розповідають про кар'єрну успішність випускників Московських та Пітерських Університетів. До речі, прізвище Носова фігурує на обкладинці і нового підручника  Біології для 10 класу, який ТОВ "ТО "Соняшник" планує запропонувати школярам цього року.

 

Крім того, відомо, що на своїх промо-виступах в українських школах, присвячених російсько-українському "Геліантусу", пан Шаламов завзято розповідає про велике біологічне майбутнє та вікно у Європу, яке відкривають російські навчальні заклади для талановитої молоді.

 

Але хіба це важливо для Міністерства освіти та науки України? Здається участь російських авторів у створенні українських шкільних підручників не заборонена законодавчо...

 

Імперський дух царської Росії  та семья Романових також є в українському підручнику. Мабуть тому, що історію цієї родини вивчають в Російських школах?

 

Зважаючи на це я запитую шановне Міністерство – чому Росія досі в наших школах, чому діти отримують російську пропаганду, прямо на шкільної  лаві? Мабуть шановні держслужбовці користуються зовсім іншими пріоритетами ніж майбутнє наших дітей та нашої України? Тому і закривають очі на усі зловживання в української освіті. Ні для кого не секрет, що досі українська освіта залишається  надто корумпованою, та замішана на відкатах. Мабуть за «гарний відкат» наш МОН готовий і Путина в друзі записати?

 

Іван Сердюк

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: сепаратизм,премьер-министр,борьба с коррупцией,минобразования,русские оккупанты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.