Антиукраїнські ініціативи Варшави...

14 березня 2018, 10:08
Власник сторінки
волонтер
0
120
Антиукраїнські ініціативи Варшави...

Польський закон "Про Інститут національної пам'яті" наробив чимало шуму в інформаційному просторі багатьох країн...

Польський закон "Про Інститут національної пам'яті" наробив чимало шуму в інформаційному просторі багатьох країн. Більшою мірою це торкнулося, зрозуміло, України, так як очорнення пам'яті українських воїнів, які боролися за незалежність країни, не тільки образливо для нашого народу, а й ставить під великий знак питання будь-які відносини з офіційною Варшавою, яка довгий час вважалася нашим хорошим партнером і союзником.

Невиразна реакція української влади на цей підлий і підступний крок розлютила багатьох. Адекватні і патріотично налаштовані громадяни були сильно обурені таким байдужим ставленням до історії країни з боку власної влади. Заява ВР з "засудженням" польського закону було сприйнято мало не як зрада національних інтересів. І, зрозуміло, в суспільстві тут же виник запит на більш жорстку відповідь польській стороні на її атіукраінскую діяльність.

У підсумку, обурене громадську думку виразилося в петиції до Порошенка з вимогою провести всеукраїнський референдум, на якому пропонується обговорити можливі заходи у відповідь на прийнятий в Польщі антиукраїнський закон.
https://petition.president.gov.ua/petition/43500

Автор петиції нагадує Порошенко його заяву про те, що "українці не потребують вказівках, яких героїв їм почитати, а яких - ні". Хороші і правильні слова, проте справи президента, втім, як і багатьох інших представників нашої політичної еліти, поки не підтверджують прихильність цим ідеям.

Полякам слід знати, що в подібні ігри можна грати і вдвох, не думаю, що по-справжньому жорстку відповідь на зраду їх сильно обрадує. А то, що при всенародному обговоренні відповідь буде жорсткою, сумніватися не доводиться, адже український народ вшановує пам'ять своїх героїв, цінує і поважає їх подвиг в ім'я незалежної України і завжди готовий стояти до кінця за власні національні ідеали.

Очевидно, що на тлі млявої реакції влади подібна ініціатива є не просто корисною, але і вкрай необхідною, гібридна війна проти України йде по всіх фронтах і тільки своєчасна і адекватна реакція на погрози, звідки б вони не виходили, збереже нашу державу, за яку боролися герої  яких очорнюють недружні сусіди!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: законы,Польща,Україна,петиція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.