Податкова міліція: Южаніна зробить те, чого так і не зробив Данилюк

09 березня 2018, 11:52
Власник сторінки
0
148
Податкова міліція: Южаніна зробить те, чого так і не зробив Данилюк

З моменту появи в Україні Національного бюро фінансової безпеки податкова міліція повністю припинить своє існування.

Про це повідомила народний депутат, голова парламентського комітету податкової та митної політики Ніна ЮЖАНІНА.

«Чи означає введення Національного бюро фінансової безпеки України (НБФБ) ліквідацію податкової міліції? Так, за логікою та за законом створення Національного бюро фінансової безпеки України (НБФБ) означає, що час існування податкової міліції добігає кінця, – стверджує Южаніна. – Якщо пам’ятаєте, ще у закону № 1797 від 21.12.2016 року ліквідацію податкової міліції було пов’язано з утворенням в Україні нового органу з розслідувань фінансових злочинів. До речі, міністр фінансів О. Данилюк вже майже два роки тому назад відрапортував, що він ліквідував податкову міліцію в Україні».

За словами народного депутата, податкова міліція зникне у день започаткування НБФБ. Для її ліквідації необхідно провести певні процедури, що потребують часу: закінчити всі розпочаті податковою міліцією кримінальні провадження, звільнити працівників, передати майно, вирішити безліч інших юридичних, адміністративних та господарських питань, тощо.

«Всі ці ліквідаційні процедури повністю відносяться до повноважень уряду, зокрема Міністерства фінансів, як державного органу, що спрямовує та координує діяльність податкової міліції. В законопроекті про НБФБ лише зазначено, що всі кримінальні провадження розпочаті податковою міліцією, повинні нею буті і завершені», – резюмує Ніна Южаніна.

Як відомо, нещодавно було завершено роботу над створенням законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки України. Над документом працював авторський колектив під керівництвом народного депутата Ніни ЮЖАНІНОЇ. До його складу також увійшли кандидати юридичних наук Вадим МЕЛЬНИК та Вячеслав НЕКРАСОВ – автори наукової розробки «Концепція протидії економічній злочинності в контексті забезпечення економічної безпеки України та визначення місця органу фінансових розслідувань у цьому процесі».

Докладніше читайте тут:

https://biz.nv.ua/ukr/experts/yuzhanina/shcho-zminit-natsionalne-bjuro-finbezpeki-2455019.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: налоговая милиция,Мельник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.