Особливості кадрової політики на Луганщині, або Корупційні схеми як старт політи

17 листопада 2017, 15:21
Власник сторінки
0
57

Вимагаю перевірити викладені факти і за результатами перевірки порушити кримінальне провадження проти посадових осіб військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області, ТОВ «ОЛВІСТ-ЛТД» та ТОВ «Лугбудтехнагляд» згідно чинного українського законодавства.

Міністру МВС України Авакову А. Б.
Голові СБУ Грицаку В. С.

Указом Президента України № 286/2015 року від 26.05. 2015 року «Про призначення керівників військово-цивільних адміністрацій» керівником військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області був призначений Шакун Сергій Вікторович.

Згідно Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», а саме: ст. 6 п. 2. « військово-цивільну адміністрацію населеного пункту очолює керівник, який призначається на посаду та звільняється з посади керівником відповідної обласної військово-цивільної адміністрації за погодженням з керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

З відкритих джерел інформації мені стало відомо, що 19.11.2015 року між військово-цивільною адміністрацією селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області, в особі керівника Шакуна С.В. та ТОВ «ОЛВІСТ-ЛТД», було укладено договір на виконання робіт № 33, предметом якого було проведення капітального ремонту житлового будинку № 17 по вул. Театральна селище Новотошківське Попаснянського району Луганської області.

Згідно ст. 6 п. 7 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» керівник ВЦА укладає від імені відповідної військово-цивільної адміністрації договори згідно із законодавством. Крім того, згідно ст. 4 п. 9, керівник ВЦА залучає на договірних засадах бюджетні кошти на будівництво, ремонт і утримання об’єктів соціальної і виробничої інфраструктури.

Згідно укладено договору ТОВ «ОЛВІСТ-ЛТД» повинно було провести роботи з покрівлі, заміни віконних та дверних блоків у житловому будинку № 17 по вул. Театральна селище Новотошківське Попаснянського району Луганської області. Загальна сума укладеного договору складала 719118,95 гривень.

У період з квітня по вересень 2015 року, за інформацією мешканців с. Новотошківське будівельні роботи щодо покрівлі будівлі житлового будинку по вул. Театральна, 17 здійснювались мешканцями будинку самостійно, з використанням будівельних матеріалів, які надходили від Представництва Норвезької ради у справах біженців України.

Примітно, що роботи по заміні віконних та дверних блоків у будинку № 17 сел. Новотошківське, які повинні були виконуватись відповідно договору на виконання робіт № 33 від 19.11.2015 року, у грудні 2015 року виконані не були. Віконні та дверні блоки були завезені до селища Новотошківське лише 29.12.2015 року, тобто після підписання акту виконаних робіт.

Незважаючи на це, відповідно до фінансово-господарських документів, укладених службовими особами військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області, ТОВ «ОЛВІСТ-ЛТД», а саме: договорів № 23/11-6 та № 33, дефектного акту, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, актів приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року, який підписано 04.12.2015 року, та інших документів, на розрахунковий рахунок ТОВ «ОЛВІСТ-ЛТД» було перераховано кошти у сумі 719118, 95 грн.

Крім того, 19.11.2015 року між військово-цивільною адміністрацією селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області, в особі керівника Шакуна С.В. та ТОВ «Лугбудтехнагляд». було укладено договір № 23/11-6, відповідно до якого ТОВ «Лугбудтехнагляд» мало здійснювати технічний нагляд за виконанням робіт по обєкту «Капітальний ремонт житлового будинку по вул. Театральна, 17 в селищі Новотошківське Попаснянського району Луганської області».

Вартість вказаних робіт за договором становила 11811, 40 гривень.

За проведення технічного нагляду за ходом та результатами ремонту у житловому будинку № 17 по вул. Театральна селища Новотошківське Попаснянського району Луганської області на розрахунковий рахунок ТОВ «Лугбудтехнагляд» було перераховано кошти у сумі 11811, 40 грн.

30 травня 2017 року керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз представив нового главу Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна. Його призначення на нову посаду затвердив Президент України Петро Порошенко указом від 23 травня 2017 року.

Вимагаю перевірити викладені факти і за результатами перевірки порушити кримінальне провадження проти посадових осіб військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області, ТОВ «ОЛВІСТ-ЛТД» та ТОВ «Лугбудтехнагляд» згідно чинного українського законодавства.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.