Майстер-клас від влади Ужгородщини: як втопити півтори мільйона у болоті (відео)

27 вересня 2017, 10:21
Власник сторінки
фотожурналіст
0
84
Майстер-клас від влади Ужгородщини: як втопити півтори мільйона у болоті (відео)
Кричуще неякісний асфальтпрокладають в ужгородському мікрорайоні "Шахта", що на Ужгородщині.

Кричуще неякісний асфальт прокладають в ужгородському мікрорайоні "Шахта", що на Закарпатті.

Кричуще неякісний асфальт прокладають в ужгородському мікрорайоні "Шахта", що на Закарпатті. 

Історичний момент в житті громади для місцевого населення обійшовся районному бюджету у 1 мільйон 400 тисяч гривень.Та місцеві не розуміють - як асфальт можна було прокласти просто на болото.

Теоретично заздалегідь очищене місце для нової траси потрібно було засипати щебнем. Далі нанести емульсію, котра повинна забезпечити фіксацію асфальту. Ну а вже далі нанести асфальт, як кажуть, шаром, не меншим 5-ти з половиною сантиметрів. При умові, що асфальт ставлять у болото, у дощ або сніг потрібна додаткова обробка спеціальними реагентами.

Однак нашим дорожникам ні закон, не писаний, ні ГОСТи. Про реагенти вони взагалі не чули. Тож і вийде, що тільки-но прокладена дорога не протримається й одного сезону.

Як виявилося, дорога вже давно стала одною із найболючіших проблем мешканців мікрорайону, на неї навіть кілька років тому населення самотужки збирало кошти.

Тепер ще мешканці прилеглих територій кажуть, що дорогу зробили виключно тому, що тут, у лісовому масиві розташований "замок", який, за чутками, належить, свояченицям Ужгородського районного голови Руслана Чорнака. Цікаво, виходить, він і на родичах економить?

Втім, цільове використання коштів - це прерогатива і правоохоронних органів, котрих і викликали на місце прокладення дороги. Дотриманнямжтехнологій займаються фахівці-експерти.

Звісно, за використанням коштів слідкують і районні депутати. Один із них - Роланд Цебер.

Цікаво, коли дорога таки почне руйнуватися, хто відповість за не виконані роботи,   передбачені проектно-кошторисною документацією? Підрядник? Районна влада? Чи, як завжди - ніхто?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Ужгород,Ремонт дорог,корупція в Україні,Закарпаття
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.