Уляна Супрун та вступна кампанія: свідома маніпуляція чи груба некомпетентність?

07 серпня 2017, 14:01
Власник сторінки
Пластичний хірург
0
74

Уляна Супрун маніпулює інформацією про цьогорічний вступ на медичні спеціальності заради власної вигоди.

МОЗ вже встигло проголосити про свої наміри реформувати медичну освіту. Проте, виходячи з однієї із останніх заяв в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, ці заяви є некомпетентними, які доходять аж до незнання умов прийому.

Йдеться про заяву Уляни Супрун стосовно того, що 5800 абітурієнтів з балами нижче 150 із зовнішнього незалежного оцінювання є рекомендованими до зарахування до медичних вузів на бюджетні місця. Також Уляна Супрун зауважила, що мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнт може потрапити на бюджет в медичні вузи, складає 123 бали. В цій заяві маємо справу, або із грубою некомпетентністю, або з свідомою маніпуляцією. Невідомо, кому саме з МОЗу прийшла в голову ідея поширювати таку інформацію, але висновки з неї напрошуються самі. Більше того, пані Супрун, отримавши шквал критики, майже одразу видалила пост із цією заявою зі своєї сторінки у facebook.

Говорячи про 123 бали, як мінімальний прохідний бал для вступу на медичну спеціальність на бюджет, Уляна Супрун вдається до неприкритої політичної гри. Вона вирішила промовчати, що це пільговики, зараховані за квотою-1%, куди попадають учасники АТО та сироти. Загалом таких пільговиків 57 осіб із 4342 вступників, які були рекомендовані до зарахування на бюджет. Пані в.о. Міністра охорони здоров’я також «забула» сказати, що таке пільгове право вступу цій категорії абітурієнтів надала держава. Така заява від МОЗу є просто обурливою.

Ці 5800 абітурієнтів мають можливість навчатись не на бюджеті, а на контракті. Знову ж таки, таке право їм надала держава. Так само, більша частина цих абітурієнтів вступила на бюджетні місця на немедичні спеціальності. Але цю інформацію Уляна Супрун теж вирішила приховати.

Проаналізувавши офіційні дані цьогорічної кампанії, стає зрозумілим, що мінімальні прохідні бали рекомендованих на бюджет коливаються від 161 до 179. Тому подібні заяви пані Супрун є свідомою брехнею та проявом неповаги до тих студентів-пільговиків, які завдяки державі мають можливість навчатись на бюджеті.

Ситуація така є дуже сумною. Про яку реформу можуть говорити люди, що дозволяють собі свідому маніпуляцію інформацією заради підвищення свого політичного рейтингу?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.