Відкритий лист Прем'єр-міністру України Гройсману В. Б.

22 червня 2017, 00:07
Власник сторінки
0
632
Відкритий лист Прем єр-міністру України Гройсману В. Б.
Села, громади яких волають про порятунок позначені на мапі

Захистіть нашу громаду від протиправного впливу районних чиновників Бобровицького району та латифундиста, які всіма незаконними методами втручаються в процес об'єднання нашої громади!

Прем'єр-міністру України Гройсману В. Б.

вулиця Грушевського, 12/2. м. Київ, 01008

 сільського голови с. Нова Басань Левченка Володимира Васильовича,

сільського голови с. Новий Биків Корнобая Михайла Михайловича,

сільського голови с. Білоцерківці Лук'яненко Тамари Миколаївни,

сільського голови с. Веприк Мурадової Ольги Василівни,

вулиця Шевченка,49, с. Нова Басань,

Бобровицького району, Чернігівської області, 17461

тел. (04632) 2-56-08, e-mail: nova_ basan@i.uai

 

Шановний Володимире Борисовичу!

    До Вас звертаються сільські голови Новобасанської, Новобиківської, Білоцерківської, Веприцької сільських рад Бобровицького райбну Чернігівської області від імені всіх мешканців вже утвореної об'єднаної територіальної громади з проханням захистити нашу громаду від протиправного впливу районних чиновників Бобровицького району та генерального директора TOB «Земля і Воля» Яковишина Леоніда Григоровича, які всіма незаконними методами втручаються в процес об'єднання нашої громади.

        Цей крик про допомогу поставити нарешті велику крапку в нашій спільній справі по об'єднанню Новобасанської громади і нарешті надати можливість належним чином працювати, розвиватись, а не займатись j відписуванням, поясненнями на чергові приписи, а тепер вже і судовими справами.

      Сьогодні на Чернігівщині, як і на всій території України проходить реформа децентралізації влади та створення об'єднаних територіальних громад. На території Бобровицького району Чернігівської області, ми жителі сіл Новобасанської, Новобиківської, Білоцерківської, Веприцької сільських рад, прийняли рішення і об'єднались в територіальну громаду з центром у селі Нова Басань.

Розпорядження «Про затвердження висновку щодо відповідності проектів рішень про добровільне об'єднання територіальних громад» від 14 лютого 2017 року за номером №76 було підписано головою обласної державної адміністрації Кулічем В.П., а звернення щодо призначення перших виборів депутатів Новобасанської сільської ради об'єднаної територіальної громади та Новобасанського сільського голови направлено до Центральної виборчої комісії.

Але в нашому районі є латифундисти, які захищають свої власні земельні інтереси та всупереч Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» хочуть створення на території Бобровицького району (налічує 25 сільських рад) однієї об'єднаної територіальної громади. Справа в тому, що в процес об'єднання втрутився Яковишин Л.Г., маючи свою зацікавленіст|ь в збереженні Бобровицького району, як однієї громади. На меті у Яковишина Л.Г. залишити всі землі, які він орендує в одній громаді, в Бобровицькій, щоб і надалі мати вплив на керівництво, і користуватись землями на свій розсуд. Яковишин Л.Г., маючи вплив на сільських голів, чиновників районного рівня, боячись втратити свій певний статус у суспільстві, фінансовий ресурс і вплив на управління територією Новобасанської об'єднаної територіальної громади, почав зі своєї сторони вчиняти дії, які ускладнюють процес об'єднання Новобасанської територіальної громади. На сьогоднішній день у провадженні Бобровицького районного суду знаходиться адміністративний позов про визнання рішень нашої громади незаконними. Створення громади хочуть визнати незаконним, і крім того направити ухвалу суду до ЦВК про призупинення процесу призначення виборів.

В наш час, коли гроші, зв'язки, кумівство, панібратство вирішують все, порушуючи і обходячи закони, ми хвилюємось, щоб не трапилось так і з нашою громадою. Нас силою хочуть «затягнути» до Бобровицької ОТГ, яка до речі вже утворена із явними порушеннями Методики формування спроможних територіальних громад. Відповідно до п.8 Методики, територія спроможної територіальної громади має включати території територіальних громад, що входять до її складу, та бути нерозривною. А території територіальних громад сіл Козацьке, Петрівка, Гаврилівка, які входять до складу Бобровицької ОТГ, не мають спільних меж. Відповідно до п.6, зони доступності адміністративних центрів не відповідають нормам Методики і складають відстань понад 50 км., що є порушенням (норма 20- 25 км.) та інш.

Ми чітко усвідомлюємо необхідність реформи, підтримуємо всі Ваші дії, по прискоренню їх впровадження. А позитивні результати розвитку ОТГ, що є в Чернігівській області, які об'єдналися ми бачимо вже сьогодні. Об'єднання громад необхідне для концентрації людських, інфраструктурних, земельних ресурсів, щоб нова адміністративна одиниця стала більш потужною та спроможною.

Володимире Борисовичу, знаючи про Ваш авторитет, розум, вміння, старання в проведенні реформи децентралізації, враховуючи вищевикладене, а також грубе порушення принципів добровільного об'єднання територіальних громад передбачених ст. 2 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", Методики формування спроможних територіальних громад, просимо захисту від протиправних дій чиновників районного та обласного рівня.                                                                                         

Маємо надію на Вашу підтримку та допомогу у вирішенні наших питань.

Завчасно вдячні за розуміння та підтримку.

З повагою,

голова Новобасанської сільської ради Левченко В.В.

голова Новобиківської сільської ради Корнобай М.М.

голова Білоцерківської сільської ради Лук'яненко Т.М.

голова Веприцької сільської ради Мурадова О.В.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.