ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСИ-УКРАЇНИ

02 червня 2017, 17:39
Власник сторінки
0
84
ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСИ-УКРАЇНИ

28 липня 2016р. ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСИ-УКРАЇНИ

28 липня Православна Церква відзначає день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь, який охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим, любив його як батька нації, а після смерті вшановує його в лику святих. Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Дружби з Володимиром, його допомоги шукали європейські імператори і королі.

Традиційно цього святкового дня у кафедральному соборі молилася велика кількість вірян. Трансляцію патріаршого богослужіння вів Перший канал Українського телебачення.

За богослужінням зі словом до вірян звернувся архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, який привітав усіх зі святом Хрещення Київської Руси-України.

Богослужіння завершилося многоліттям Патріарху, ієрархам, Україні, її владі та війську, і всім православним християнам. Після чого Предстоятель окропив віруючих святою водою, а потім дав відповіді на питання журналістів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.