УПА та Друга світова війна

11 травня 2017, 11:06
Власник сторінки
Блогер
0
163
УПА та Друга світова війна

В українському суспільстві існують неоднозначні думки з приводу значення УПА під час Другої світової війни, більшість з них нав’язана пропагандистським впливом Російської Федерації.

Хто ж такі були бійці Української повстанської армії і який вклад вони внесли у історію визволення України? Від кого вони її визволяли?....

Українська повстанська армія була військово-політичним формуванням, що діяло в Україні протягом 1942-1953 років. Сьогодні багато прорадянських і проросійських пропагандистів говорять, що УПА боролися на боці гітлерівської Німеччини, що вони були братовбивцями. Проте, наявеі історичні матеріали свідчать, що загони УПА боролися з двома ворогами одночасно: і з фашистами, і з більшовиками.

Саме так, для українців більшовики були такими ж недругами, як і фашисти. Багато людей переповідають жахливі історії, від яких стає моторошно про «братів-більшовиків», які вбивали, відбирали їжу, домівки… На теренах західної України і до сьогодні знаходять рештки закатованих жінок, дітей… Очевидці розповідають, як НКВД створювали у церквах та старовинних замках не тільки склади боєприпасів, а й катівні, де на очах сотень людей мучили їх рідних. Де масово розстрілювали і не пересвідчившись, чи є серед розстріляних живі, закопували в братські могили і, щоб не можливо було ідентифікувати, засипали негашеним вапном…Тоді УПА ВИРІШИЛА взяти владу в свої руки та звільнити від московсько-більшовицької окупації частинах української землі щоб побудувати вільну Українську державу без “братів-катів”.

Ось тому УПА називають ворогами радянської братньої армії. На мою думку, створення і дії УПА – це найбільший феномен Української історії, який можливо порівнювати з Революцією Гідності, де народ не маючи ні зброї, ні навиків бойових дій, а лише прагненням до волі і кращого майбутнього повстав проти режиму.

Таким чином, особисто для мене УПА герої, які зробили чималий внесок у визволення України від фашистських і радянських загарбників, а наш «сусід» і до сьогодні продовжує свою пропагандистську, окупантську і загарбницьку діяльність, спрямовану на знищення українського народу. Проте, доки на нашій землі народжуються воїни духу – нас не скорити!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Бандера,УПА,народ,Росія,нквд,Новости,Україна,Німеччина,Історія України,УПА проти НКВД,війна,герої,революція,Росія-Україна,Друга світова війна,Гітлер,новини,большевики,окупація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.