Радикальна партія домоглася скасування рішення НКРЕКП

11 квітня 2017, 14:26
Власник сторінки
0
140
Радикальна партія домоглася скасування рішення НКРЕКП

Скасували абонплату за газові мережі і вимагає навести порядок на ринку житлово-комунальних послуг

Радикальна партія домоглася скасування драконівського рішення НКРЕКП про запровадження абонентської плати за користування газовими мережами. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко та члени фракції були присутніми на засіданні НКРЕКП і дотисли голову комісії.

Введення абонентської плати за газ суперечило здоровому глузду і є наслідком кулуарних домовленостей влади та газових олігархів: Фірташа, Бойка, Льовочкіна.

Газові олігархи, використовуючи політичні важелі впливу, змусили «умовно незалежну» НКРЕКП прийняти по суті антинародне рішення.

Абонентська плата за користування газовими мережами встановлювала драконівські побори навіть для тих громадян, які з енергоощадних або інших причин не користуються газом, або використовують його в мінімальних об’ємах.

Національна комісія з регулювання енергетики прив’язала абонентську плату не до фактичного об’єму споживання газу, а до потужностей лічильника, що є повним абсурдом. Внаслідок цього, всі абоненти змушені будуть платити за газ, навіть якщо не користуються ним, а мешканці приватних будинків, які опалюють оселі газом, платитимуть в рази більше, оскільки мають лічильники великої потужності.

На думку партії ситуація із запровадженням абонплати є несправедливою також на фоні примусового встановлення міськгазами подомових лічильників газу в багатоповерхівках та примушування передавати на баланс облгазів газових мереж, які мешканці приватних будинків прокладають за всласний кошт.

Саме тому партія вимагала і домоглася не призупинення, а скасування постанови НКРЕКП про стягування абонентської плати за газ.

 Радикальна Партія також вимагає:

1.Провести розслідування обставин введення такої оплати та притягнути до відповідальності ініціаторів рішення НКРЕКП.

2.Переглянути умови формування тарифів всіх без виключення ліцензіатів і знизити плату за послуги ЖКГ

3.Повернути газороподільчі мережі під державний контроль та забезпечити можливість вибору споживачем газопостачальника, як це передбачено законом «Про ринок газу».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Тарифы ЖКХ,РПЛ,Олег Ляшко,лічильники,відставка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.