Чи зможе Порошенко приборкати земельну мафію Херсонщини?

10 квітня 2017, 16:48
Власник сторінки
0
88
Чи зможе Порошенко приборкати земельну мафію Херсонщини?

Протистояння між фермером з Чаплинського району Херсонщини Миколою Мартиновцем і рейдерами мафіозної структури «Украгросолід Інтернешнл»,

що знищують його посіви, техніку і отруюють землю хімікатами, досягло останньої межі.

Сюжет журналістського розслідування на ТРК «Ера», програма «Територія закону»:

В Росії на корумповану місцеву владу жаліються Путіну, бо вірять, що цар-батюшка добрий, а бояри – погані. В Україні президента аж ніяк не сприймають, як відірваного від «злої влади» доброго наглядача. Проте, в більшості випадків, саме Петро Порошенко, з вибудованою ним вертикаллю влади, сприймається як остання інстанція, яка може вплинути на корупційні дії місцевих царьків та «силових баронів».

По всій Україні зараз тривають жорстокі рейдерські війни, коли найманці великих земельних латифундій намагаються відібрати землю в малих і середніх фермерів. Вже були летальні випадки, але дивним чином ситуація ще тримається на тоненькому волоску, аби не впасти в хаос безконтрольного збройного протистояння з численними жертвами.

Бандити-рейдери діють за однією схемою – через підкуплених нотаріусів та державних реєстраторів змінюють право власності або право оренди на інших осіб. Рецепту від такого беззаконня, як і закону, який би унеможливлював подібні дії, поки що немає. Тільки рушниця та рішучість селян, як це зараз відбувається, наприклад, в Попасному, що на Дніпропетровщині, де фермери зі зброєю в руках денно і нощно охороняють свою землю, яку вкрали підручні нардепа Нестеренка через незаконні зміни у державному реєстрі.

Саме так і відбувається в Чаплинському районі, Херсонської області, де рейдери в особі керівників ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» Сергія Назарчука і Валентина Сидоренка, за допомогою бойовиків селищного голови с. Преображенка Володимира Артюшенка, останні півроку намагаються забрати землю, яку вже 20 років обробляє фермер Микола Мартиновець.

Ця справа стала відомою на всю Україну, http://n-v.com.ua/poroshenka-zaklikali-priborkati-zemelnu-mafiyu-xersonshhini/  про неї знають в ГПУ, МВС, ГУ Нацполіції. Проте рівень корумпованості місцевої влади та правоохоронних органів настільки жахливий, що ніякі заяви, звернення, резонансні публікації досі не можуть зупинити бандитів. Залишається останній шанс, остання карта – президентська. Якщо після звернення до Петра Порошенка з тими неспростовними доказами, які надані в підтвердження, бандити й далі продовжуватимуть, як сталінські чекісти, безкарно нищити посіви, палити техніку і фермерське майно, бити і залякувати людей - ситуація кепська. Не стільки для фермера, який не складе зброю, і буде до останнього подиху боронити свою землю - для самого президента, для України взагалі! Із вигнання селян зі своєї землі починався страшний Голодомор. Із-за безкарного захоплення фермерської землі почнеться селянська революція. Якщо шановний Петро Олексійович цього не зрозуміє – то може втратити все.

Журналістська спільнота підготувала текст звернення до Петра Порошенка, і закликала його негайно втрутитись у події, що прямо зараз відбуваються в Чаплинському районі, Херсонської області.

Джерело: http://n-v.com.ua/u-poroshenka-zapitali-yak-fermeru-zaxistitis-vid-banditiv-yakshho-tix-pokrivaye-vlada-vidkrite-zvernennya/


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: рейдерство,корупція,Порошенко,земельный скандал,рейдерське захоплення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.