Порошенка закликали приборкати земельну мафію Херсонщини

06 квітня 2017, 15:07
Власник сторінки
0
116
Порошенка закликали приборкати земельну мафію Херсонщини
Петро Олексійович обіцяв українцям безкомпромісну боротьбу із корупцією

Мін'юст скасував підроблені договори оренди ТОВ «Украгросолід Інтернешнл».

Але злочинці й досі не покарані! Дивіться сюжет журналістського розслідування в неділю, 9 квітня, о 23:15 в передачі «Територія закону»  на каналі ТРК «ЕРА» (УТ-1)

Навіть на тлі зовнішньополітичних потрясінь та внутрішніх корупційних скандалів, ситуація в Чаплинському районі, Херсонської області, навколо села Преображенка, нагадує театр жорсткого абсурду.

В`їзд до Чаплинки

Такого відвертого беззаконня немає навіть у «бурштинових» районах українського Полісся, де майже відсутні правові відносини.

«Наша Версія» та інші ЗМІ вже неодноразово висвітлювали брудні справи земельної мафії в Чаплинському районі, яку очолюють керівники ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» Сергій Назарчук та Валентин Сидоренко, за підтримки тітушок Преображенського сільського голови Володимира Артюшенка.

Херсонщину поглинув рейдерський перерозподіл землі  http://h.ua/story/434508/

З історії конфлікту

Нагадаємо, що господарство місцевого фермера Миколи Мартиновця (СПрАТ ім. Кірова), який понад 25 років обробляє землю, довірену йому в оренду селянами, ось вже півроку потерпає від зухвалих рейдерських атак з боку керівників ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» та їхніх найманців.

Сергій Назарчук разом зі своїм партнером Валентином Сидоренком — відомі в Україні земельні рейдери, які встигли ошукати не одну сотню селян та фермерів. Їхні щупальця тягнуться не лише в Херсонській області, але й у Житомирській та інших регіонах.

Брати Назарчуки «підмяли» під себе правоохоронців Херсонщини

Проти М.Мартиновця вони діяли цинічно, з почуттям повної безкарності — восени 2016 року знищили отрутохімікатами, буквально на очах у фермера, 306 га озимої пшениці, близько 16 га озимого ріпаку та 50 га озимого ячменю,чим завдали прямих збитків СПрАТ ім. Кірова на суму понад 115 млн грн!!!

Паралельно, підробивши печатки, за підробленою довіреністю, ошукавши людей обіцянками величезних прибутків, через корумпованих адвокатів та нотаріуса, намагались перереєструвати на себе сотні гектарів паїв, що були в довгостроковій оренді СПрАТ ім.Кірова. При тому адвокат Іна Ростальна, яка забезпечувала цю злочинну оборудку, не соромилась навіть представляти інтереси померлої людини!

А ще — купа інших злочинів, починаючи від знищення майна і закінчуючи прямими погрозами фізичної розправи!

Знімальна група ТРК «Ера», яка приїздила тоді восени 2016 р. в Чаплинку і робила розслідування по цій справі, зіштовхнулась з повним ігноруванням та саботажем місцевих правоохоронців.

На телеканалі «Ера» в передачі «Територія закону» було показано сюжет журналістського розслідування щодо земельних злочиніву Чаплинському районі.

Див. відео:

Від журналістів кількох редакцій по цій справі було надіслано запити до Херсонської обласної прокуратури, поліції, обласної адміністрації, до кількох народних депутатів, а також до ГУ МВС, ГПУ та інших правоохоронних інстанцій.

Прокурора Херсонщини Тригубенка закликали розібратись із земельною мафією в Чаплинському районі http://www.ukrpress.info/2017/01/26/prokurora-hersonschini-trigubenka-zaklikali-rozibratis-iz-zemelnoyu-mafieyu-v-chaplinskomu-rayoni/

Гучний розголос не дозволив місцевим правоохоронцям зам’яти численні злочини. За фактами звернень потерпілого фермера Миколи Мартиновця було відкрито декілька кримінальних справ.

«Мертві душі» правників Херсонщини…

Проте рівень корумпованості херсонських правоохоронців, поліції, прокуратури виявився настільки жахливим, що рейдери не тільки не припинили свої дії, не отримали належного покарання, але й активізувалися!

Це й не дивно, бо в коментарі журналістам старший слідчий Чаплинської поліції Яна ПЕТРОВА відкритим текстом сказала:

«Особи — керівники ТОВ «УкрагросолідІнтернешнл» Сергій Назарчук та Валентин Сидоренко — здійснювали свою діяльність на законних засадах, жодних порушень закону поки що не виявлено, слідство триває…»

Така відповідь служителя закону журналістам не вкладається в жодне уявлення,в жодну нормальну систему.

Вона офіційно відмовляється вбачати злочин там, де протизаконні дії вже доведено документально, де відомі результати експертиз! Виникає занепокоєння її психічним станом, не кажучи вже про професійну компетентність. Бо факти приховати неможна, і правда неодмінно спливе на найвищому всеукраїнському, або навіть на міжнародному рівні!

Давайте подивимось, що саме ігнорує пані Петрова. І це лише найкричущі випадки.

1.      Факт підробки довіреності на представлення інтересів щодо розірвання договорі оренди землі — підроблені підписи й печатки. ДОВЕДЕНО ЕКСПЕРТЗОЮ.

Експертиза довела, що довіреність на розірвання договорів на користь ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» була підроблена!

2.      Факт незаконного представлення інтересів від імені померлої людини адвокатом ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» Іною Ростальною — доведений до відома громадськості в суді.

Адвокат Іна Ростальна пояснила в суді своє представництво інтересів мерця «технічною помилкою»

3.      Факт знищення озимих посівів СПрАТ ім.Кірова отрутохімікатами за допомогою техніки ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» на суму 5,5 млн грн — ДОВЕДЕНО ЕКСПЕРТИЗОЮ!

Експертиза довела, що техніка ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» отруїла посіви Мартиновця за допомогою ГЛІФОСАТУ

4.      Факт незаконної перереєстрації договорів оренди землі на користь ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» — ВИЗНАНИЙ КОМІСІЄЮ МІНЮСТУ, яка спеціальним наказом скасувала незаконні дії нотаріуса Андрія Тарасенка, котрий забезпечував цю махінацію.

Наказ МІН'ЮСТУ про відміну розірвання та перереєстрації договорів оренди землі на користь рейдерів)

Все доведено й відомо, злочинні дії підтверджуються документами і доказами. Але жодних натяків на притягнення злочинців до відповідальності від правоохоронних органів не спостерігається!

А скільки ще заяв про злочини Назарчука, Сидоренко, Артюшенко залишилося без розгляду – вистачить на кілька томів!

Виходить, що в нас саджають за вкрадений смартфон, а злочини, які завдали збитків в особливо великих розмірах — херсонські правоохоронці не розглядають навіть як правопорушення!!!

Щоправда, заступник прокурора області Сергій ЦИГАНОК пообіцяв на камеру, що ця справа все ж таки має шанс вийти із фази беззаконня й абсурду.

Заступник прокурора Херсонщини В.Тригубенка Сергій Циганок

Він заявив журналістам,що по справі знищення посівів СПрАТ ім.Кірова, підробки договорів оренди землі, та інших численних злочинів, розслідування яких саботувалися правоохоронними органами, будуть змінені процесуальні керівники, підслідність, та всі справи передадуть до Головного управління поліції Херсонської області, під контролем обласної прокуратури.

Чи варто вірити таким його словам, якщо у свій злочинний проект земельні рейдери вклали купу фінансів та зусиль, і готові на будь-які витрати та злочини, аби уникнути законного покарання!?

Як би там не було, досі безпардонне кришування земельних рейдерів та ігнорування закону з боку правоохоронців дозволяло бандитам продовжувати свої ганебні справи, залякувати людей, підкупати чиновників і бути впевненими у власній безкарності.

У лютому 2017 р. бандою Артюшенка було жорстоко побито депутата Преображенської сільської ради Андрія Сінька — лише за те, що він не згоден із політикою голови, що розкривав людям очі на справжні наміри бандитів.

У березні, в Херсоні вночі було спалено машину сина Миколи Мартиновця — Сергія.

Голова Преображенської сільської ради Володимир Артюшенко залякав все село та поводить себе як бос мафії

А прямо зараз, у цей час, Назарчук разом із Сидоренком агресивно продовжують знищувати фермерське господарство Миколи Мартиновця — днями на його полях було знищено 35 гектарів озимих посівів!

Поліція відмовилась зупиняти бандитів, хоча мала всі підстави заарештувати їх на місці злочину!

Скільки грошей рейдери вже занесли до органів правопорядку і влади?

Якщо в Херсонській області злочинці можуть серед білого дня, не ховаючись, на чужому полі знищувати технікою чужі посіви — а поліція і прокуратура не вбачають у цьому проблеми чи порушення закону — це означає ПОВНУ ГАНГРЕНУ та КОРУПЦІЙНЕ РОЗБЕЩЕННЯ правоохоронної системи Херсонщини.

До честі кажучи, не всі слідчі поліції Чаплинського району просякли отрутою корупції до кінчиків нігтів, але не на камеру вони скаржаться журналістам, що зверху їм не дозволяють заважати бандитам робити свої чорні справи.

Цікаво, скільки коштує закрити очі прокуратурі та поліції на рівні області, щоб вони не втручалися, при тому, що йде такий розголос і злочини бандитів видно навіть із космосу? 100 тисяч «зелених», 200 тисяч? Напевно, значно більше, судячи із повного та зухвалого «бєзпрєдєлу», який там відбувається, і повної відсутності адекватної реакції місцевих правоохоронців.

Чи стерпів би рейдерів Президент України?

І тут само собою виникає запитання.

Якби на поля, що вирощують продукти для виробництв гаранта Конституції, президента України Петра Порошенка, виїхала б чужа техніка й почала б переорювати посіви й обприскувати їх отрутохімікатами — що б сталося? А от що: вже за півгодини прилетів би обласний спецназ, поклав би всіх на землю, а замовників того ж таки дня витягнули б за ноги з їхніх офісів і запроторили за ґрати.

Але фермер Микола Мартиновець і сотні місцевих селян, що довірили йому обробляти свою землю — люди беззахисні, які не можуть мати рівні права із сильними світу цього.

Фермер Микола Мартиновець вірить у те, що керівництво Держави зможе приборкати земельну мафію Херсонщини

Сам Микола Микитович не збирається складати зброю, незважаючи на бездіяльність влади, погрози, тиск, брехливі матеріали, що бандити розміщують у місцевій пресі. Він впевнений, що йому, разом із селянами, які розуміють, до чого можуть привести стосунки з рейдерами (повна втрата землі — те, що зараз відбувається по всій Україні!), вдасться відстояти священне право на роботу на своїй землі, на життя у вільній правовій державі.

«Зараз, від імені Сапіги Віталія у Чаплинському суді розглядається справа про захист інтересів власників земельних ділянок, — розповів журналістам Микола Мартиновець. — Але самі позивачі чомусь не з’являються до суду, не цікавляться, як ідуть справи. Більше того, ошукані позивачі кажуть, що взагалі не писали заяв про неотримання від СПрАТ ім.Кірова орендної плати за свої паї, бо насправді плата вносилася своєчасно і в повному обсязі. Це свідчить, що за ними стоять треті особи, які намагаються заволодіти їхніми ділянками, а в подальшому залишити їх без землі. Координатором всіх зловживань є Фаустов Олексій, голова Чаплинської районної ради. Він, разом із рейдерами Назарчуком та Сидоренком, просто хочуть забрати землю у СПрАТ ім.Кірова, поховати нашу структуру. А потім забрати цю землю у селян, залишивши їх без майнових прав. Деякі депутати казали мені, що якщо не вдасться відібрати землю в Мартиновця й витиснути його із села, доведеться його фізично знищити. Але я не боюся, і сподіваюся, що більшість людей мають здоровий глузд і добру волю», — прокоментував ситуацію фермер.

Але як довго тисячі фермерів, селян по всій країні терпітимуть знущання над собою та законом, терпітимуть захоплення власних земель? Чи може Україна дозволити собі селянські повстання у такий скрутний час?

Журналістська спільнота, що висвітлює Чаплинські події, закликає президента України Петра Порошенка особисто втрутитись у цей конфлікт і змусити правоохоронні органи виконувати свій обов’язок!

Шановний Петре Олексійовичу! Заради людей, заради закону, заради збереження України — просто уявіть, що бандити-рейдери з Чаплинки прямо зараз знищують хімікатами кукурудзу та соняшник на ваших полях! Уявили? — Дійте!

Президент України має зрозуміти ту страшну небезпеку, яку становлять для держави рейдерські захоплення фермерських земель

У рейдерів — істерика: закінчилися гроші на хабарі!

Коли писався цей матеріал, стало відомо про побиття невідомими старшого сина Миколи Мартиновця, адвоката Олександра Мартиновця: його перестріли біля дому в Києві четверо й зненацька напали з вигуком «Привіт тобі з Херсона»! На щастя, йому вдалось вирватись від тітушок і зберегти своє життя і здоров’я. Але сам факт красномовно свідчить про наступне.

У рейдерів Назарчука та Сидоренка почалася істерика: мабуть, у них закінчуються гроші на хабарі та судові витрати. Адже, з кожним разом, коли журналісти звертають увагу країни на цю проблему, їм доводиться діставати ще більше грошей, аби стримувати від втручання силові структури Херсонщини. Брудні гроші закінчуються швидко а від закону, навіть у такій корумпованій державі, як Україна, не втечеш.

Київська прокуратура в долі?

Паралельно з подіями у Херсонщинів столиці тривають слідчі дії по справі підробки документів, які вчинив приватний нотаріус Тарасенко Андрій Володимирович. Зокрема він, перебуваючи у Києві, в інтересах ТОВ «Украгросолід Інтернешнл», код за ЄДРПОУ 37248963, використавши підроблені довіреності, підробив 166 договорів розірвання договорів оренди земельних ділянок приблизно на 1800 га, які знаходяться в оренді СПрАТ ім. Кірова до 2023 та 2025 років, та зареєстрував дані договори розірвання договорів оренди земельних ділянок 06.10.2016 року, 07.10.2016 року, 19.10.2016 року, 18.10.2016 року, 28.10.2016 року, 01.11.2016 року в реєстрі правочинів.

Дана справа донедавна знаходилась у провадженні прокуратури м. Києва, на контролі процесуального керівника Харлова. Але днями журналістам стало відомо, що цей гучний злочин, за розпорядженням прокурора Кононенка, спустили у Шевченківський районний відділ поліції.

Прес-секретар прокуратури у коментарі журналістам сказала, що це зроблено із мотивів більш швидкого завершення слідства, що мовляв, там вже майже все відомо, і залишилось лише завершити справу й передати її до суду. І навела кінцеві строки закінчення слідства — до 10 травня.

Але ж усім чудово відомі схеми покривання й замовчування гучних справ, які зазвичай починаються із зміни процесуального керівництва на більш низький рівень. Районні слідчі в Києві завантажені по самі вуха, й у них просто не вистачить ні часу, ні обізнаності довести справу до обвинувального акту. Враховуючи всі супутні обставини, в таких діях прокуратури м. Києва вбачаються ознаки корупції. Але це не допоможе злочинцям уникнути покарання, а правоохоронцям — спустити цю справу на гальмах. Вище керівництво ГПУ та Нацполіції буде повідомлене відповідними запитами, а громадський тиск забезпечить неможливість покривання злочину.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: рейдерство,корупція,прокуратура,ГПУ,земельный скандал,Херсонська область,Петро Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.