3.5. Письмо министру образования Украины о дискриминации преподавателя ЦНТУ

15 березня 2017, 21:00
Власник сторінки
Преподаватель Вуза
0
124

Или новые проблемы со стажировкой

Міністру освіти і науки України
Л. М. Гриневич
МОН України, пр. Перемоги, 10, м. Київ 01135

Копія:
Прокурору м. Кропивницький
вул. Є.Чикаленка, 11,
м. Кропивницький 25006

доцента кафедри програмування та захисту інформації
Центральноукраїнського національного
технічного університету
Смірнова Володимира Вікторовича


«Про дискримінацію викладачів ВНЗ та перешкоджання в реалізації ними своїх законних прав на стажування з боку посадової особи і керівництва ЦНТУ»

Заява

Вельмишановна пані міністр, Вельмишановний пан прокурор,

на підставі:
- закону України «Про звернення громадян»,
- частини 1 статті 14 Закону України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні",

представляючи свої інтереси, а також інтереси доцента ЦНТУ Смірнової Наталії Володимирівни,

звертаюся до Вас з метою привернути Вашу увагу до фактів нашої дискримінації і перешкоджанню реалізації наших законних прав на стажування з боку посадової особи і керівництва ЦНТУ.

Наша дискримінація і перешкоджання реалізації наших законних прав на стажування з боку завідувача кафедри програмування та захисту інформації (ПЗІ) Смірнова О.А. заснована на його неприязних відносинах до нас, що підтверджується листами ректора ЦНТУ (Додатки 1,2) і його особистим визнанням офіцерові поліції ВП ГУНП м. Кропивницький (Додаток 3).

По суті заяви
Відповідно до плану підвищення кваліфікації (стажування) викладачів кафедри програмного забезпечення /ПЗІ ЦНТУ на 2012-2017 р.р. наше стажування має проходити в 2016 році (Додаток 4).

На підставі:
- Статті 57 закону України «Про вищу освіту».
- Статті 27 закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».
- Плану підвищення кваліфікації (стажування) викладачів кафедри програмного забезпечення (/ПЗІ) на 2012-2017 р.р.,
у 2016 році мною і доцентом Смірновою Н.В. на ім'я зав. кафедрою ПЗІ ЦНТУ Смірнова О.А. і ректора ЦНТУ неодноразово надавались заяви на проходження стажування в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка (КДПУ)

Всі наші заяви були відхилені за надуманими причинами.

Однак, більше десятка співробітників кафедри, які за планом повинні були проходити стажування в 2016 році, без всяких перешкод пройшли стажування в 2014, 2015 і 2016 роках, що явно свідчить про факт нашої дискримінації з боку посадової особи державної установи.

З цього приводу на ім'я прокурора м. Кропивницького мною було подано заяву «Про порушення законних прав викладача ВНЗ» від 14.09.2016 р. В результаті всі документи на моє стажування були оформлені за один день.

Однак, ні завідувач кафедри ПЗІ Смірнов О.А., ні керівництво ЦНТУ не зробили відповідних висновків.

За результатами мого стажування мені була видана "Довідка про проходження стажування" від 05.12.2016 р. (Додаток 10). Всі документи про моє стажування були подані зав. кафедрою ПЗІ Смірнову О.А., однак, до теперішнього часу звіт по моєму стажуванню не затверджений.

З огляду на те, що звіти інших співробітників кафедри затверджуються навіть без їх розгляду і будь-яких питань, факт незатвердження мого звіту явно свідчить про факт моєї дискримінації з боку посадової особи державної установи на грунті неприязного ставлення цієї особи до мене.

27.02.2017 р. доцент Смірнова Н.В. подала на ім'я ректора ЦНТУ чергову заяву на проходження стажування. Однак і ця заява, як і всі попередні, в черговий раз була відхилена (Додатки 5-9), що є фактом дискримінації і порушенням законних прав викладача ВНЗ на стажування з боку посадових осіб державної установи.

Дії зав. кафедрою ПЗІ Смірнова О.А. по відношенню до нас частинами 3 та 6 статті 1 закону України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні" кваліфікуються як непряма і пряма дискримінація, а частиною 7 тієї ж статті - як утиск.

Дії керівництва ЦНТУ по відношенню до нас в цьому контексті частиною 5 статті 1 того ж закону кваліфікуються як пособництво у дискримінації.

Частиною 1 статті 364 Кримінального Кодексу України дії Смірнова О.А. кваліфікуються як зловживання владою або службовим становищем.

Таким чином:
1. Має місце порушення наших законних прав на стажування, гарантованого законами:
- статтею 57 закону України «Про вищу освіту»,
- статтею 27 закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

2. Вважаю, що наша дискримінація та перешкоди що створюються з боку з посадових осіб державної установи в реалізації нашого законного права на стажування обумовлені моїм листом на ім'я міністра освіти України, в якому наведені факти грубих порушень в навчальному процесі ЦНТУ зав. кафедрою ПЗІ Смірновим О.А., та його особистою неприязню до нас.

Прошу:
1. Вжити заходів спрямованих на припинення нашої дискримінації і зловживання службовим становищем завідувачем кафедрою ПЗІ ЦНТУ Смірновим О.А. на грунті його неприязних відносин до нас.

2. Вжити заходів до виконання посадовими особами ЦНТУ положень статті 57 закону України «Про вищу освіту», статті 27 закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» і керівних документів ЦНТУ.

3. Захистити законне право доцента ЦНТУ Смірнової Н.В. на проходження стажування, гарантованого законами України «Про вищу освіту» та «Про наукову і науково-технічну діяльність».

З глибокою повагою,
доцент кафедри ПЗI ЦНТУ В.В. Смірнов

5.03.2017.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: КНТУ-Елисаветград
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.