Журналист обратился к Гаранту с требованием правосудия!

06 березня 2017, 16:24
Власник сторінки
Общественная деятельность, волонтеры
0
116
Журналист обратился к Гаранту с требованием правосудия!
Дмитрий Василец был задержан СБУ 24.11.2015 года и уже более 15 месяцев находится в СИЗО, его дело не рассматривается

Журналист и правозащитник Дмитрий Василец обратился к Гаранту Конституции Украины - Петру Порошенку с требованием справедливого правосудия.

Политический заключенный — журналист и правозащитник, Дмитрий Василец, находящийся за решеткой более года, направил письмо Гаранту Конституции Украины — Петру Порошенку с требованием справедливого правосудия. Напомним, что судьи уклоняются от рассмотрения дела, понимая, что в деле нет составляющей части преступления. А сотрудники СБУ каждые два месяца присутствуют на заседаниях, чтобы «помочь» судьям продлить необоснованную меру пресечения — содержание под стражей, ссылаясь только на грозность обвинительной статьи.

 
Дмитрий считает, что его дело является политически заангажированным, нарушает права человека на свободу мнений и их свободного выражения, что было подтверждено еще в 14-м докладе наблюдательной миссии ООН по правам человека в Украине за период 16 февраля – 15 мая 2016 г., пункт 116.
 
Вероятность небольшая, но будем надеяться на реагирование Гаранта и скорейшее разрешение мифических «сепаратистских» дел.

Источник: http://www.politvyazni.in.ua/2017/03/01/vasilets-pismo-garant/ 

На английском языке:  http://www.stalkerzone.org/appeal-political-prisoner-vasilets-guarantor-constitution-ukraine-poroshenko/

текст письма:
Шановний Петро Олексійовичу!

Звертаюсь до Вас, як до гаранта Конституції та прошу звернути Вашу увагу на те, що на даний час служба безпеки України тримає мене та інших громадян України у заручниках з невідомих мені причин! Довожу до Вашого відома, що СБУ аналогічно структурам сумнозвісного НКВС 1937-38-их років затримує людей за “фейковими” звинуваченнями, фактично бере громадян України у полон, переслідуючи політичні або злочинні цілі. Моя справа - яскравий приклад свавілля СБУ, завдяки якому я більше року знаходжуся у полоні у Житомирському СІЗО №8. Фейкові звинувачення служби безпеки України обурюють не тільки мене, але й представників громадськості, активістів, журналістів, волонтерів, які вже ознайомилися з усіма матеріалами моєї справи і з обуренням, поки що, мирно спостерігають і висвітлюють судилища по моїй справі. Прочитавши пред'явлений мені обвинувальний акт, тільки психічно хвора людина може знайти там хоча б якийсь склад злочину, навіть якщо серйозно сприймати перекручені факти та нічим не підтверджену дику брехню слідства. Навіть Організація Об'єднаних Націй вказала у своєму 14-ому звіті, що справа наді мною є порушення прав людини та свободи слова! Такого свавілля і близько не було при Януковичі, бо коли проводять судилища по моїй справі, у Бердичівському міськрайонному суді, виганяють з залу засідань не тільки журналістів, а й представників ОБСЄ та уповноваженого з прав людини, а Житомирські СБУ-шники, при цьому, у перервах не соромляться заходити у нарадчу кімнату до суддів та відверто тиснути на них! Це все свавілля СБУ, прокуратури та суду зафіксоване на відео, та є у відкритому доступі. Як Ви після цього можете вимагати від інших держав поваги прав людини та дотримання закону, коли в Україні таке коїться? Про яку закордонну допомогу та підтримку на міжнародній арені нашій країні йде мова, якщо такі ганебні судилища як моє, у нас в Україні намагається приховати від широкої громадськості наш репресивний апарат у лиці Житомирської прокуратури та Житомирського СБУ?

Пане Президент, звертаюсь до Вас, як до Гаранта Контитуції України, що має гарантувати громадянам справедливе правосуддя, в результаті якого мають дотримуватися права людини та право на вільне пересування поки провина людини не доведена. В даному випадку, співробітники служби безпеки безпідставно тримають мене, Васильця Дмитра Андрійовича та Тімоніна Євгена Генадійовича за гратами, постійно затягують розгляд справи та тиснуть на суддів, заходячи до нарадчої кімнати та змушуючи безпідставно продовжувати строк тримання під вартою мене та Тімоніна, замість того щоб відпустити, бо ми не вчинили ніяких злочинів, а обвинувачення за статею 258 ч.3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) - це тільки ширма щоб тримати людей за гратами користуючись серйозністю даної статі.

Ця кримінальна справа знаходиться на контролі ОБСЄ, ООН, комісара по правам людини, Емнесті Інтернешенал та інших міжнародних та українських правозахисних організацій.

У зв'язку з вищевикладеним, прошу Вас посприяти якнайшвидшому розгляду справи та звільненню мене та інших заручників СБУ з полону, а також, викорінити ганебне блюзнірство та практику подвійних стандартів з нашої держави.

Сподіваюсь, Ви розумієте, що сам факт свавілля СБУ та тримання громадян України в полоні в'язниць за фейковими звинуваченнями - це ганьба України на міжнародному рівні, та пряме порушення Конституції. Ваша бездіяльність штовхає репресивний апарат на арешти усіх інакомислячих по забаганці співробітників СБУ, які прикривають усе це як і у 1937 році “боротьбою з ворогами народу, сепаратистами та терористами”. Тому я, як патріот України, у цей важкий для нашої країни час, спираючись на вище викладене змушений звернути Вашу увагу на те, що в нашій державі відбуваються такі жахливі руйнівні процеси, які дестабілізують та руйнують нашу країну.

Маю надію на те, що Вам вистачить сміливості і політичної волі написати відповідь на цей лист, а не відписку.


З повагою до Вас, 
Політв'язень, журналіст та правозахисник, Дмитро Василець.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: политические репрессии,Порошенко,политзаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.