У ПОШУКАХ ПАТРІОТІВ

01 березня 2017, 15:56
Власник сторінки
Політичний аналітик
1
3211
У ПОШУКАХ ПАТРІОТІВ

Концепція справжнього патріотизму: патріоти – це прості, звичайні люди, які кожен день сумлінно та якісно виконують свою «маленьку справу» та роблять велику користь суспільству, громаді, Україні.

У свідомості українців розуміння слів «патріот» та «патріотизм» дещо змінилось. Для багатьох наших співвітчизників ці слова відображають гіпертрофовану самозакоханість у все українське (вишиванку, козацький оселедець, жовто-блакитні стрічки у одязі, «шароваршина» тощо.)

У громадянському сенсі, патріотами стали якісь активісти, що використовують гучні публічні акції у відстоюванні «справедливості» (за їх власними переконаннями) або «захист» «національних інтересів» окремих маргінальних груп.

Останнім часом у концепції псевдопатріотизму визначився дуже шкідливий тренд – ненавидіти все, що пов’язано з Росією або росіянами: мову, історію, культуру… Для того, щоб бути «патріотом» сьогодні достатньо лише на сторінці Facebook «зізнатися» у нелюбові до росіян… Але хіба ж це патріотизм? Хіба це щире бажання робити свою Батьківщину заможною, процвітаючою державою, підвищувати добробут людей, підтримувати таланти рідної землі? За новою псевдоконцепцією українського квазіпатріотизму ми підмінили любов до Батьківщини ненавистю до сусіда…

Тому варто змінити такі акценти, подивитись на цю проблему з іншої сторони і відшукати справжніх патріотів рідної країни. Адже вони – це прості, звичайні люди, які кожен день сумлінно та якісно виконують свою «маленьку справу» та роблять велику користь суспільству, громаді, Україні. Серед них є різні люди: вчителі, медики, водії тролейбусів, підприємці, держслужбовці, прибиральники – всі вони чесно працюють та роблять нашу країну краще!

Звичайно, ми про них мало що знаємо. Тому ініціатива #СправжнійПатріот покликана як змінити ставлення до патріотів та патріотизму, так і показати людей, які справді роблять користь для держави та суспільства.

З сьогоднішнього дня я та всі, хто підтримують таку ініціативу, будуть публікувати у себе пости про людей, яких ми зустрічаємо у нашому житті: знайомих, друзів, просто перехожих, - вони люблять свою справу, сумлінно працюють та наповнюють наш світ позитивом. Хештег #СправжнійПатріот буде позначати цей пост, як такий що в ньому йдеться про людей, які заслуговують нашої поваги…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Патріотизм,праця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.