Навички iдеального лiдера

26 лютого 2017, 04:26
Власник сторінки
Государственный служащий
0
56

Люк Джонсон, голова правлiння компанiї Risk Capital Partners, склав свiй перелiк навичок, притаманних iдеальному лiдеровi.

Бiблiя говорить нам, що людина – iстота грiшна. Тому не дивно, що всi керiвники, будучи людьми, також мають свої сильнi i слабкi сторони. Але якщо припустити, що iдеальний лiдер все-таки може iснувати, якими якостями вiн має володiти?

Люк Джонсон, голова правлiння компанiї Risk Capital Partners, склав свiй перелiк навичок, притаманних iдеальному лiдеровi.

1.Знання. Кожен менеджер повинен на найвищому рiвнi розумiти компанiю, якою вiн керує, а також сферу, у якiй працює ця компанiя, та її ринок, клiєнтiв i конкурентiв.

2.Впевненiсть у власних силах. Ефективно керувати людьми може тiльки екстраверт з високим рiвнем впевненостi у власних силах.

3.Самодисциплiна. Нiхто не здатен досягнути успiху в контролi над iншими, якщо вiн не може контролювати себе. Основною ознакою сили волi є вмiння залишатися спокiйним навiть у найбiльш стресових ситуацiях.

4.Рiшучiсть. Основна функцiя керiвника – приймати рiшення. Якщо лiдер занадто багато вагається – вiн навряд чи зможе стати успiшним.

5.Вмiння працювати з даними та числами. Компетентний керiвник добре аналiзує данi i у сферi цифр почуває себе як риба у водi. Йому не обов’язково бути бухгалтером, але принаймнi його не повиннi лякати фiнансовi звiти.

6.Позитивiзм. Лiдери повиннi знати, що мотивує людей. Вони повиннi вмiти надихати їх та давати їм новi сили навiть у найскладнiших обставинах. Природнi оптимiсти пiдiйдуть для цiєї ролi якнайкраще, тодi як песимiстам та людям, схильним до депресiї, буде складно досягнути успiху.

7.Комунiкативнiсть. Керiвники мають бути комунiкабельними та переконливими. Їм не обов’язково перетворюватися на ораторiв, але вони повиннi вмiти чiтко i однозначно донести свою точку зору до iнших.

8.Наполегливiсть, готовнiсть багато i важко працювати. Якщо лiдер справдi хоче досягнути вершини – йому потрiбно дуже любити свою роботу i повнiстю їй вiддаватися. Баланс мiж роботою та особистим життям справжнiм лiдерам тiльки сниться.

9.Надiйнiсть.Лiдери як нiхто iнший повиннi дотримуватися своїх обiцянок, оскiльки саме на їхнiй приклад будуть рiвнятися люди в компанiї. Якщо лiдер дозволяє собi бути нечесним – значить вiн вирощує компанiю брехунiв.

10.Прагматичнiсть.Бiзнес – це практичне заняття, а не теоретична справа. Людина, яка керує компанiєю, практично не має часу на те, щоб просто мрiяти.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.